Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters kritisch op laten doorgaan druk Black Friday

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 14:06

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hadden het kabinet gevraagd om Black Friday in fysieke winkels te verbieden. Dit is zondag bekend gemaakt. Ook burgemeester Rianne Donders van Roermond is kritisch over het laten doorgaan van het koopjesfestijn.

De voorzitters van de twee veiligheidsregio's in Limburg, Antoin Scholten en Annemarie Penn, hadden samen met voorzitters van andere veiligheidsregio's voorafgaand aan Black Friday aan het kabinet gevraagd om maatregelen te nemen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb onthulde zondag dat het kabinet dit echter niet zag zitten.

'Black Friday alleen online'
Ook burgemeester Rianne Donders is kritisch over het laten doorgaan van Black Friday in de fysieke winkels. Ze kwam zondag met een schriftelijke verklaring over de drukte in het Designer Outlet de afgelopen dagen.

Ze zegt de bezorgde reacties van mensen te begrijpen, maar heeft voldoende vertrouwen in de genomen maatregelen. "Wat mij de meeste zorgen baart, is dat we zien dat grote groepen mensen hun koopjesdrang in deze tijd niet kunnen onderdrukken. Je kunt je dan ook afvragen of het kabinet Black Friday niet alleen online had moeten toestaan."

Druk Designer Outlet
Zaterdag ging het Designer Outlet tijdelijk op slot omdat het te druk was in het merkendorp. Daardoor ontstonden lange wachtrijen voor de ingangen. Een L1-verslaggever zag hier ook zondagmiddag weer lange wachtrijen ontstaan. Aan bezoekers worden mondkapjes uitgedeeld. Een aantal van hen noemt de situatie 'onverantwoord druk'.

Video: L1

Lees ook: Druk Designer Outlet gooit ingangen dicht: veel Belgen

Black Friday, een koopevenement waarbij winkeliers dagenlang stunten met hun prijzen, heeft de hele week al voor enorme drukte in winkelstraten gezorgd. Daarbij is het nauwelijks mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Sommige steden, waaronder Rotterdam, besloten de winkels in het centrum eerder te sluiten. In Maastricht dreigen ze zondag ook met die maatregel vanwege de drukte.

Lees ook: Drukte Maastricht: burgemeester dreigt binnenstad te sluiten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen