Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters kritisch op laten doorgaan druk Black Friday

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 14:06

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hadden het kabinet gevraagd om Black Friday in fysieke winkels te verbieden. Dit is zondag bekend gemaakt. Ook burgemeester Rianne Donders van Roermond is kritisch over het laten doorgaan van het koopjesfestijn.

De voorzitters van de twee veiligheidsregio's in Limburg, Antoin Scholten en Annemarie Penn, hadden samen met voorzitters van andere veiligheidsregio's voorafgaand aan Black Friday aan het kabinet gevraagd om maatregelen te nemen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb onthulde zondag dat het kabinet dit echter niet zag zitten.

'Black Friday alleen online'
Ook burgemeester Rianne Donders is kritisch over het laten doorgaan van Black Friday in de fysieke winkels. Ze kwam zondag met een schriftelijke verklaring over de drukte in het Designer Outlet de afgelopen dagen.

Ze zegt de bezorgde reacties van mensen te begrijpen, maar heeft voldoende vertrouwen in de genomen maatregelen. "Wat mij de meeste zorgen baart, is dat we zien dat grote groepen mensen hun koopjesdrang in deze tijd niet kunnen onderdrukken. Je kunt je dan ook afvragen of het kabinet Black Friday niet alleen online had moeten toestaan."

Druk Designer Outlet
Zaterdag ging het Designer Outlet tijdelijk op slot omdat het te druk was in het merkendorp. Daardoor ontstonden lange wachtrijen voor de ingangen. Een L1-verslaggever zag hier ook zondagmiddag weer lange wachtrijen ontstaan. Aan bezoekers worden mondkapjes uitgedeeld. Een aantal van hen noemt de situatie 'onverantwoord druk'.

Video: L1

Lees ook: Druk Designer Outlet gooit ingangen dicht: veel Belgen

Black Friday, een koopevenement waarbij winkeliers dagenlang stunten met hun prijzen, heeft de hele week al voor enorme drukte in winkelstraten gezorgd. Daarbij is het nauwelijks mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Sommige steden, waaronder Rotterdam, besloten de winkels in het centrum eerder te sluiten. In Maastricht dreigen ze zondag ook met die maatregel vanwege de drukte.

Lees ook: Drukte Maastricht: burgemeester dreigt binnenstad te sluiten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen