Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters kritisch op laten doorgaan druk Black Friday

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 14:06

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hadden het kabinet gevraagd om Black Friday in fysieke winkels te verbieden. Dit is zondag bekend gemaakt. Ook burgemeester Rianne Donders van Roermond is kritisch over het laten doorgaan van het koopjesfestijn.

De voorzitters van de twee veiligheidsregio's in Limburg, Antoin Scholten en Annemarie Penn, hadden samen met voorzitters van andere veiligheidsregio's voorafgaand aan Black Friday aan het kabinet gevraagd om maatregelen te nemen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb onthulde zondag dat het kabinet dit echter niet zag zitten.

'Black Friday alleen online'
Ook burgemeester Rianne Donders is kritisch over het laten doorgaan van Black Friday in de fysieke winkels. Ze kwam zondag met een schriftelijke verklaring over de drukte in het Designer Outlet de afgelopen dagen.

Ze zegt de bezorgde reacties van mensen te begrijpen, maar heeft voldoende vertrouwen in de genomen maatregelen. "Wat mij de meeste zorgen baart, is dat we zien dat grote groepen mensen hun koopjesdrang in deze tijd niet kunnen onderdrukken. Je kunt je dan ook afvragen of het kabinet Black Friday niet alleen online had moeten toestaan."

Druk Designer Outlet
Zaterdag ging het Designer Outlet tijdelijk op slot omdat het te druk was in het merkendorp. Daardoor ontstonden lange wachtrijen voor de ingangen. Een L1-verslaggever zag hier ook zondagmiddag weer lange wachtrijen ontstaan. Aan bezoekers worden mondkapjes uitgedeeld. Een aantal van hen noemt de situatie 'onverantwoord druk'.

Video: L1

Lees ook: Druk Designer Outlet gooit ingangen dicht: veel Belgen

Black Friday, een koopevenement waarbij winkeliers dagenlang stunten met hun prijzen, heeft de hele week al voor enorme drukte in winkelstraten gezorgd. Daarbij is het nauwelijks mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Sommige steden, waaronder Rotterdam, besloten de winkels in het centrum eerder te sluiten. In Maastricht dreigen ze zondag ook met die maatregel vanwege de drukte.

Lees ook: Drukte Maastricht: burgemeester dreigt binnenstad te sluiten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen