Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters: 'Horeca en cultuur mogen zaterdag open'

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 12:08

Horeca en cultuurinstellingen in Zuid-Limburg mogen zaterdag de deuren openen. Dat hebben de burgemeesters afgesproken.

Voor deze sectoren lijken er geen versoepelingen te komen en de Zuid-Limburgse burgemeesters willen de ondernemers de gelegenheid geven een signaal af te geven aan het kabinet.

Lees ook: Horecabaas Harm snapt er niks meer van maar houdt hoop

Open met maatregelen
Horecazaken en cultuurinstellingen mogen zaterdag eenmalig de deuren openen van 10:00 uur tot 20:00 uur. "Deze openstelling dient uiteraard op een corona-veilige manier (1,5 meter afstand, mondkapjes en CTB-check) plaats te vinden", zeggen de burgemeesters. "Wij vertrouwen hierbij op de eigen verantwoordelijkheid van onze ondernemers, inwoners en bezoekers."

Grote steden gedogen niet
De burgemeesters van de vier grote steden in Nederland zijn niet van plan om de illegale opening van horecazaken en culturele instellingen zoals in Zuid-Limburg zaterdag oogluikend toe te staan. De burgemeesters van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht volgen daarmee de afspraken die donderdag zijn gemaakt in het Veiligheidsberaad.

Begrip en handhaving
De Zuid-Limburgse burgemeesters gedogen dit dus wel en noemen als reden hiervoor de onvrede bij de ondernemers, die ze begrijpen. "Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend", laten ze in een verklaring weten. "We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat." Volgens de burgemeesters lobbyen ze intensief in Den Haag en hopen ze dat de eerste effecten daarvan vrijdagavond tijdens de persconferentie zichtbaar worden.

Lees ook: Burgemeesters Noord- en Midden-Limburg over maatregelen: 'De rek is er uit'

De burgemeesters benadrukken dat de coronaregels door de gemeenten gehandhaafd worden. "Wij, de burgemeesters, handhaven deze regels langs de weg van de geleidelijkheid; excessen zijn uit den boze. Onze medewerkers moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen