Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters: 'Corona richt maatschappelijke schade aan'

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 6:33

Burgemeesters van vijftien grote steden, waaronder Emile Roemer van Heerlen, willen dat er meer geld komt om bewoners van kwetsbare wijken te helpen.

Zij hebben een manifest ondertekend dat het kabinet oproept tot actie, omdat zij zich grote zorgen maken over de gevolgen van de coronacrisis in hun gemeente. Ze willen dat het kabinet meer investeringen in onderwijs, schuldhulp, werkbegeleiding en veiligheid mogelijk maakt.

Manifest
Dinsdag overhandigen de burgemeesters het manifest 'Kom op voor kwetsbare gebieden' aan onder anderen ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Kwetsbare wijken
De ondertekenaars waarschuwen dat problemen voor bewoners van kwetsbare wijken zich snel kunnen opstapelen. Het gaat dan onder meer om leerachterstanden, schulden en werkloosheid. "Als bestuurders van de steden zien wij dit met grote zorg gebeuren", schrijven de burgemeesters. "Er wordt hier maatschappelijke schade aangericht die nog heel erg lang zal doorwerken."

Alles op alles
Ze willen daarom samen met het kabinet "alles op alles" zetten om de schade te herstellen. "Alleen zo kunnen we voorkomen dat er een verloren generatie opgroeit, dat criminaliteit toeneemt en de tweedeling in de samenleving groter wordt", aldus de burgemeesters in hun manifest.

Ondertekenaars
Behalve Roemer hebben ook de burgemeesters Halsema (Amsterdam), Marcouch (Arnhem), Depla (Breda), Remkes (Den Haag), Jorritsma (Eindhoven), Schuiling (Groningen), Buma (Leeuwarden), Adema (Lelystad), Backhuijs (Nieuwegein), Aboutaleb (Rotterdam), Lamers (Schiedam), Weterings (Tilburg), Van Zanen (Utrecht) en Hamming (Zaanstad) het manifest ondertekend.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen