Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters blij met plan voor gereguleerde wietteelt

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 14:32

Limburgse burgemeesters zijn blij dat er voor het eerst een Kamermeerderheid is voor gereguleerde wietteelt.

De burgemeesters van onder meer Venlo, Kerkrade, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond en Maastricht staan achter de initiatiefwet van D66. De burgemeesters maken zich al langer sterk voor gereguleerde teelt. Die moet criminelen de wind uit de zeilen nemen.

Gecontroleerd door de overheid
Het plan om de teelt te legaliseren komt van D66-Kamerlid Vera Bergkamp. De wiet zou voortaan geteeld moeten worden door ondernemingen die onder controle staan van de overheid en die ook belasting betalen. Overige kwekerijen worden opgespoord en gesloten.

Geen zekerheid
Het is voor het eerst dat er een meerderheid in de Tweede Kamer is voor het reguleren van wietteelt. Overigens is het nog niet zeker dat de wet er daarom ook doorkomt.
Er is nog niet over gestemd, en de krappe meerderheid in de Tweede Kamer kan na de verkiezingen van maart weer verdwenen zijn. In de Senaat is er vooralsnog geen meerderheid voor het plan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen