Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters bespreken stand van zaken coronacrisis

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 6:34

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad komen maandagavond in het provinciehuis in Utrecht bij elkaar om de stand van zaken rond de coronacrisis te bespreken.

Het is nog niet zeker of minister Ferd Grapperhaus van Justitie ook aanschuift, aldus een woordvoerster van het beraad.

Festivals
Sommige burgemeesters hebben het kabinet gevraagd om alle vergunningsplichtige evenementen, zoals festivals en voetbalwedstrijden, te verbieden tot 1 september. Nu geldt dat verbod nog tot 1 juni. Het is nog niet bekend of het voltallige Veiligheidsberaad die oproep gaat onderschrijven.

Lees ook: Burgemeesters willen tot september verbod op evenementen

Onduidelijkheid
Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf bevestigde vrijdag dat hij heeft aangedrongen op duidelijkheid vanuit het kabinet. "Liever vandaag dan gisteren", zegt de burgemeester in wiens gemeente jaarlijks Pinkpop plaatstvindt. "Deze voortdurende onduidelijkheid kost tijd en energie en daar is niemand mee geholpen."

Voorzitters
Het Veiligheidsberaad wordt gevormd door de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's in het land. Namens de Veiligheidsregio Limburg Noord is dat burgemeester Antoin Scholten en namens Zuid-Limburg is dit burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Besluiten
Voorzitter van het Veiligheidsberaad is Hubert Bruls van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid, burgemeester van Nijmegen. Hij licht na afloop van de bijeenkomst genomen besluiten toe.

Noodverordening
Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben alle burgemeesters een noodverordening afgekondigd met daarin maatregelen voor hun eigen regio. Die maatregelen zijn niet overal precies hetzelfde. Het valt te verwachten dat de burgemeesters maandag ook vooruitblikken naar de meivakantie, die voor alle regio's vrijdag begint.

In de meivakantie valt Koningsdag, die dit jaar eigenlijk gevierd zou worden in Maastricht, maar werd afgezegd vanwege het coronavirus. Direct aansluitend op de meivakantie vallen 4 en 5 mei.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen