Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester ziek: besluit extra noodopvang uitgesteld

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 6:20

De gemeente Peel en Maas heeft nog geen besluit genomen over extra crisisnoodopvang voor 72 uur in de groepsaccommodatie van Kasteel De Berckt in Baarlo.

Het wachten is op de terugkeer van burgemeester Wilma Delissen die de afgelopen dagen door griep is geveld, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Uitstel
Hij verwacht dan ook dat er op zijn vroegst vrijdag of anders pas begin volgende week knopen worden doorgehakt. Gesprekken met de negentien omwonenden van De Berckt zijn woensdag afgerond. Met eigenaar Paul Nagels van De Berckt is al geëvalueerd.

Het is duidelijk geworden dat als wordt besloten tot extra opvang dat deze maand nog maar één keer kan. De rest van de maand zit de De Berckt volgeboekt met andere bezoekers, aldus de woordvoerder.

Tijdelijke opvang
Al eerder werd met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) afgesproken dat als de tijdelijke opvang zonder problemen zou verlopen De Berckt nog eens twee keer 72 uur beschikbaar zou zijn. Dat blijkt nu nog maar één keer te kunnen in de laatste twee weken van december. "Over januari of februari hebben we nog niet gesproken", aldus de woordvoerder.

Een groep van 230 vluchtelingen streek op 30 november neer in de Baarlose accommodatie. Vorige week donderdag verlieten zij de crisisnoodopvang weer.

Lees ook: Opvang vluchtelingen in kasteel De Berckt in Baarlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opvang vluchtelingen in kasteel De Berckt in Baarlo
Groepsaccommodatie bij kasteel in Baarlo wordt noodopvang
Arbeidsmigranten mogen toch op recreatiepark Baarlo wonen
Uitsterfconstructie voor bungalowpark in Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen