Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester wil actie na 'schandalige' rellen

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 8:28

Burgemeester Sjraar Cox werd zaterdagavond onaangenaam verrast door de rellen na afloop van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht. Uitgerekend bij die wedstrijd was geen politie aanwezig. "Supporters hebben misbruik gemaakt van de situatie."

Na veel wikken en wegen liet de burgervader het duel doorgaan. Onverantwoord, zei politievakbond ACP nadat 'supporters' met elkaar op de vuist gingen.

Lees ook: Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Stenen en puinresten
​Eerder waren er al ongeregeldheden na afloop van Fortuna Sittard tegen PSV, toen mensen elkaar te lijf gingen met bouwmaterialen. De politievakbond stelde dat de gemeente en de club niet genoeg maatregelen hadden genomen om ieders veiligheid te waarborgen.

En ook dit keer konden supporters gebruik maken van stalen borden, stenen en puinresten. "Hij is meermalen gewaarschuwd, maar hij wilde niet luisteren", wees de vakbond richting Cox.

Geen discussie
De burgemeester wil daar niets van weten. "De discussie over rotzooi werp ik van me af. Vrijdag en zaterdag hebben we alles in en rondom stadion met betrokken partijen gecontroleerd. Alles is opgeruimd, zodat we veilig de wedstrijd tegemoet konden zien." Desondanks loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. "Die ligt bij de burgemeester."

Kort, maar heftig
Volgens Cox begonnen de ongeregeldheden door 'mensen van Utrecht'. "Ze hebben geprobeerd de hekken open te breken. Het was kort, maar heftig. Ik vind het schandalig dat supporters elkaar menen te moeten treffen op deze wijze. Dat ze misbruik maken van zo'n situatie. Fortuna maakt zich ook zorgen, we hebben hier een gemeenschappelijk belang. Deze kleine groep mensen moet aangepakt worden."

Maandag praten betrokken partijen met elkaar, onder meer over de aanpak van deze groep 'supporters'.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen