Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester wil actie na 'schandalige' rellen

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 8:28

Burgemeester Sjraar Cox werd zaterdagavond onaangenaam verrast door de rellen na afloop van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht. Uitgerekend bij die wedstrijd was geen politie aanwezig. "Supporters hebben misbruik gemaakt van de situatie."

Na veel wikken en wegen liet de burgervader het duel doorgaan. Onverantwoord, zei politievakbond ACP nadat 'supporters' met elkaar op de vuist gingen.

Lees ook: Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Stenen en puinresten
​Eerder waren er al ongeregeldheden na afloop van Fortuna Sittard tegen PSV, toen mensen elkaar te lijf gingen met bouwmaterialen. De politievakbond stelde dat de gemeente en de club niet genoeg maatregelen hadden genomen om ieders veiligheid te waarborgen.

En ook dit keer konden supporters gebruik maken van stalen borden, stenen en puinresten. "Hij is meermalen gewaarschuwd, maar hij wilde niet luisteren", wees de vakbond richting Cox.

Geen discussie
De burgemeester wil daar niets van weten. "De discussie over rotzooi werp ik van me af. Vrijdag en zaterdag hebben we alles in en rondom stadion met betrokken partijen gecontroleerd. Alles is opgeruimd, zodat we veilig de wedstrijd tegemoet konden zien." Desondanks loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. "Die ligt bij de burgemeester."

Kort, maar heftig
Volgens Cox begonnen de ongeregeldheden door 'mensen van Utrecht'. "Ze hebben geprobeerd de hekken open te breken. Het was kort, maar heftig. Ik vind het schandalig dat supporters elkaar menen te moeten treffen op deze wijze. Dat ze misbruik maken van zo'n situatie. Fortuna maakt zich ook zorgen, we hebben hier een gemeenschappelijk belang. Deze kleine groep mensen moet aangepakt worden."

Maandag praten betrokken partijen met elkaar, onder meer over de aanpak van deze groep 'supporters'.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen