Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester wil actie na 'schandalige' rellen

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 8:28

Burgemeester Sjraar Cox werd zaterdagavond onaangenaam verrast door de rellen na afloop van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht. Uitgerekend bij die wedstrijd was geen politie aanwezig. "Supporters hebben misbruik gemaakt van de situatie."

Na veel wikken en wegen liet de burgervader het duel doorgaan. Onverantwoord, zei politievakbond ACP nadat 'supporters' met elkaar op de vuist gingen.

Lees ook: Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Stenen en puinresten
​Eerder waren er al ongeregeldheden na afloop van Fortuna Sittard tegen PSV, toen mensen elkaar te lijf gingen met bouwmaterialen. De politievakbond stelde dat de gemeente en de club niet genoeg maatregelen hadden genomen om ieders veiligheid te waarborgen.

En ook dit keer konden supporters gebruik maken van stalen borden, stenen en puinresten. "Hij is meermalen gewaarschuwd, maar hij wilde niet luisteren", wees de vakbond richting Cox.

Geen discussie
De burgemeester wil daar niets van weten. "De discussie over rotzooi werp ik van me af. Vrijdag en zaterdag hebben we alles in en rondom stadion met betrokken partijen gecontroleerd. Alles is opgeruimd, zodat we veilig de wedstrijd tegemoet konden zien." Desondanks loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. "Die ligt bij de burgemeester."

Kort, maar heftig
Volgens Cox begonnen de ongeregeldheden door 'mensen van Utrecht'. "Ze hebben geprobeerd de hekken open te breken. Het was kort, maar heftig. Ik vind het schandalig dat supporters elkaar menen te moeten treffen op deze wijze. Dat ze misbruik maken van zo'n situatie. Fortuna maakt zich ook zorgen, we hebben hier een gemeenschappelijk belang. Deze kleine groep mensen moet aangepakt worden."

Maandag praten betrokken partijen met elkaar, onder meer over de aanpak van deze groep 'supporters'.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen