Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester wil actie na 'schandalige' rellen

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 8:28

Burgemeester Sjraar Cox werd zaterdagavond onaangenaam verrast door de rellen na afloop van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht. Uitgerekend bij die wedstrijd was geen politie aanwezig. "Supporters hebben misbruik gemaakt van de situatie."

Na veel wikken en wegen liet de burgervader het duel doorgaan. Onverantwoord, zei politievakbond ACP nadat 'supporters' met elkaar op de vuist gingen.

Lees ook: Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Stenen en puinresten
​Eerder waren er al ongeregeldheden na afloop van Fortuna Sittard tegen PSV, toen mensen elkaar te lijf gingen met bouwmaterialen. De politievakbond stelde dat de gemeente en de club niet genoeg maatregelen hadden genomen om ieders veiligheid te waarborgen.

En ook dit keer konden supporters gebruik maken van stalen borden, stenen en puinresten. "Hij is meermalen gewaarschuwd, maar hij wilde niet luisteren", wees de vakbond richting Cox.

Geen discussie
De burgemeester wil daar niets van weten. "De discussie over rotzooi werp ik van me af. Vrijdag en zaterdag hebben we alles in en rondom stadion met betrokken partijen gecontroleerd. Alles is opgeruimd, zodat we veilig de wedstrijd tegemoet konden zien." Desondanks loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. "Die ligt bij de burgemeester."

Kort, maar heftig
Volgens Cox begonnen de ongeregeldheden door 'mensen van Utrecht'. "Ze hebben geprobeerd de hekken open te breken. Het was kort, maar heftig. Ik vind het schandalig dat supporters elkaar menen te moeten treffen op deze wijze. Dat ze misbruik maken van zo'n situatie. Fortuna maakt zich ook zorgen, we hebben hier een gemeenschappelijk belang. Deze kleine groep mensen moet aangepakt worden."

Maandag praten betrokken partijen met elkaar, onder meer over de aanpak van deze groep 'supporters'.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen