Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester Weert sleept OM voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 29 juni 2017 - 5:57

Burgemeester Jos Heijmans van Weert sleept het Openbaar Ministerie voor de rechter.

De reden is dat justitie weigert zes lastige asielzoekers te vervolgen die rond de jaarwisseling een noodbevel aan hun laars lapten.

Eisen
Justitie wil de asielzoekers niet vervolgen, omdat het noodbevel niet aan de gestelde eisen voldeed, en daarom volgens het OM ' een succesvolle strafrechtelijke vervolging niet mogelijk is'.

Noodbevel
De D66-politicus wil bij het gerechtshof afdwingen dat het zestal berecht wordt. Heijmans vaardigde een speciaal noodbevel uit, waarin stond dat twintig overlastgevers rond de jaarwisseling niet van het terrein van het asielzoekerscentrum af mochten.

Voldoende bewijs
Heijmans denkt dat er voldoende bewijs is om de asielzoekers te vervolgen. Het noodbevel was door de gemeente uitgevaardigd vanwege een waslijst aan strafbare feiten die door de migranten waren gepleegd, zo stelt de burgemeester. Justitie weigert de asielzoekers te vervolgen, omdat er volgens hen niet genoeg bewijs is.

Lees ook: Burgemeester tevreden over aanpak aso-asielzoekers

Hard met een D
De burgemeester start een zogenoemde artikel 12 procedure. Daarmee wil hij bij het gerechtshof afdwingen dat het zestal berecht wordt. "Ik wil dat we hard met een 'D' zijn voor asielzoekers die zich niet aan de regels houden en hart met een 'T' voor mensen die echt uit oorlogsgebieden komen", aldus Heijmans.

Lees ook: OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Burgemeester niet vervolgd voor huisarrest asielzoekers
OM: noodbevel asielzoekers Weert ontoereikend
Extra nachtbewaking in azc Weert blijft noodzakelijk
OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen