Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester Weert: 'Bang dat bouten loslaten bij zwembad'

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 15:03

Burgemeester Jos Heijmans van Weert is bang dat er bouten loslaten in het binnenbad van de IJzeren Man. De burgemeester liet het zwembad daarom per direct sluiten.

Na inspectie bleek dat de spanten van het dak zijn aangetast door corrosie. Daardoor bestaat de kans dat onderdelen zoals bouten en moeren kunnen losraken.

Dodelijk ongeval Tilburg
Daarbij roept burgemeester Heijmans het dodelijk incident in een Tilburgs zwembad in herinnering. Daar kwam in 2011 een vijf maanden oude baby om het leven toen twee geluidsboxen naar beneden vielen, omdat de ophangconstuctie was doorgeroest. De gemeente Tilburg werd daarvoor aansprakelijk gesteld door de rechter. "Dat gaat ons niet gebeuren", zegt Heijmans. "Uit voorzorg het zwembad dicht, nadere inspectie en als het dan weer veilig is dan kunnen de Weertenaren weer veilig van hun zwembad gebruikmaken." Het is nog onbekend hoe lang het bad dicht blijft.

Lees ook: Roest in De IJzeren Man in Weert: zwembad dicht

Onderhoud
Het binnenbad van De IJzeren Man in Weert zou per 1 oktober sowieso al worden gesloten voor gepland onderhoud. Door de directe sluiting van het bad donderdag is die onderhoudsbeurt nu naar voren gehaald.

Scholen en verenigingen
Het zwembad is eigendom van de gemeente Weert en wordt beheerd door een stichting. Ook verenigingen en scholen maken gebruik van het bad. De gemeente zoekt naar andere locaties waar die mensen kunnen zwemmen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen