Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester Weert: 'Bang dat bouten loslaten bij zwembad'

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 15:03

Burgemeester Jos Heijmans van Weert is bang dat er bouten loslaten in het binnenbad van de IJzeren Man. De burgemeester liet het zwembad daarom per direct sluiten.

Na inspectie bleek dat de spanten van het dak zijn aangetast door corrosie. Daardoor bestaat de kans dat onderdelen zoals bouten en moeren kunnen losraken.

Dodelijk ongeval Tilburg
Daarbij roept burgemeester Heijmans het dodelijk incident in een Tilburgs zwembad in herinnering. Daar kwam in 2011 een vijf maanden oude baby om het leven toen twee geluidsboxen naar beneden vielen, omdat de ophangconstuctie was doorgeroest. De gemeente Tilburg werd daarvoor aansprakelijk gesteld door de rechter. "Dat gaat ons niet gebeuren", zegt Heijmans. "Uit voorzorg het zwembad dicht, nadere inspectie en als het dan weer veilig is dan kunnen de Weertenaren weer veilig van hun zwembad gebruikmaken." Het is nog onbekend hoe lang het bad dicht blijft.

Lees ook: Roest in De IJzeren Man in Weert: zwembad dicht

Onderhoud
Het binnenbad van De IJzeren Man in Weert zou per 1 oktober sowieso al worden gesloten voor gepland onderhoud. Door de directe sluiting van het bad donderdag is die onderhoudsbeurt nu naar voren gehaald.

Scholen en verenigingen
Het zwembad is eigendom van de gemeente Weert en wordt beheerd door een stichting. Ook verenigingen en scholen maken gebruik van het bad. De gemeente zoekt naar andere locaties waar die mensen kunnen zwemmen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen