Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester Weert: 'Bang dat bouten loslaten bij zwembad'

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 15:03

Burgemeester Jos Heijmans van Weert is bang dat er bouten loslaten in het binnenbad van de IJzeren Man. De burgemeester liet het zwembad daarom per direct sluiten.

Na inspectie bleek dat de spanten van het dak zijn aangetast door corrosie. Daardoor bestaat de kans dat onderdelen zoals bouten en moeren kunnen losraken.

Dodelijk ongeval Tilburg
Daarbij roept burgemeester Heijmans het dodelijk incident in een Tilburgs zwembad in herinnering. Daar kwam in 2011 een vijf maanden oude baby om het leven toen twee geluidsboxen naar beneden vielen, omdat de ophangconstuctie was doorgeroest. De gemeente Tilburg werd daarvoor aansprakelijk gesteld door de rechter. "Dat gaat ons niet gebeuren", zegt Heijmans. "Uit voorzorg het zwembad dicht, nadere inspectie en als het dan weer veilig is dan kunnen de Weertenaren weer veilig van hun zwembad gebruikmaken." Het is nog onbekend hoe lang het bad dicht blijft.

Lees ook: Roest in De IJzeren Man in Weert: zwembad dicht

Onderhoud
Het binnenbad van De IJzeren Man in Weert zou per 1 oktober sowieso al worden gesloten voor gepland onderhoud. Door de directe sluiting van het bad donderdag is die onderhoudsbeurt nu naar voren gehaald.

Scholen en verenigingen
Het zwembad is eigendom van de gemeente Weert en wordt beheerd door een stichting. Ook verenigingen en scholen maken gebruik van het bad. De gemeente zoekt naar andere locaties waar die mensen kunnen zwemmen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen