Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Voerendaal: 'Meer acties tegen criminaliteit'

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 20:26

Burgemeester Houben van Voerendaal gaat de komende tijd door met de strenge aanpak van criminaliteit en overlast in zijn gemeente.

Dat zegt hij maandagavond in L1-programma AvondGasten.

Doeltreffender
"De komende weken gaat van alles en nog wat gebeuren", zegt Houben. De burgemeester zegt niet terug te deinzen voor de bedreigingen. "Wij worden alleen nog maar doeltreffender. Wij laten ons door niemand intimideren, bedreigen met terreur of wat dan ook."

Lees ook: Gemaskerde man bedreigde burgemeester met vuurwapen

Bedreiging
Houben werd een aantal weken geleden op een openbare weg bedreigd met een vuurwapen. Naar aanleiding daarvan kreeg hij 24 uur per dag beveiliging. Deze beveiliging wordt nu verder geïntensiveerd. "We gaan langzaam over tot andere vormen van beveiliging, want het dreigingsbeeld is nog niet weg. We willen geen enkel risico nemen."

Lees ook: Bedreigde burgemeester Voerendaal: 'Alles onder controle'

Dader
Ondanks dat het politieonderzoek nog in volle gang is en de burgemeester niet wil speculeren over de dader, vermoedt hij wel dat de bedreiging moet komen van iemand uit "...de scene die het nodig vindt om de burgemeester af te remmen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen