Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester van Weert sleept OM voor rechter

Geplaatst opzaterdag 22 december 2018 - 10:51

Burgemeester Jos Heijmans van Weert vindt het onaanvaardbaar dat het Openbaar Ministerie weigert om zes zogenoemde aso-asielzoekers te vervolgen. Daarom stapt hij in januari naar de rechter.

Dat schrijft De Telegraaf.

Huisarrest
Zes lastpakken zouden tijdens de jaarwisseling van 2016 op 2017 een noodbevel aan hun laars hebben gelapt. Daarvoor zorgde een groep van 26 mannen al voor veel overlast en overtredingen in Weert. Daarnaast worden ze in verband gebracht met winkeldiefstallen. Voor Heijmans genoeg redenen om huisarrest te geven aan de criminele asielzoekers.

Lees ook: Burgemeester Weert: 'Er moeten gesloten azc's komen'

Afzonderlijk
Volgens het Openbaar Ministerie van Limburg was dat noodbevel niet in orde. Heijmans zegt tegen de krant dat hij voor de 26 mannen afzonderlijk een noodbevel had moeten opschrijven met alle zaken waarop ze betrapt waren. "Maar ik vind het bizar dat om die reden ook de winkeldiefstallen niet worden vervolgd. De zes zijn nota bene door de politie geverbaliseerd. Dat staat los van het overtreden van een noodbevel."

Uit cijfers van de landelijke top van justitie blijkt overigens dat er tussen januari 2015 en september 2018 659 winkeldiefstallen zijn geseponeerd door het parket in Limburg. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de aantijgingen van burgemeester Heijmans.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen