Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester van Weert sleept OM voor rechter

Geplaatst opzaterdag 22 december 2018 - 10:51

Burgemeester Jos Heijmans van Weert vindt het onaanvaardbaar dat het Openbaar Ministerie weigert om zes zogenoemde aso-asielzoekers te vervolgen. Daarom stapt hij in januari naar de rechter.

Dat schrijft De Telegraaf.

Huisarrest
Zes lastpakken zouden tijdens de jaarwisseling van 2016 op 2017 een noodbevel aan hun laars hebben gelapt. Daarvoor zorgde een groep van 26 mannen al voor veel overlast en overtredingen in Weert. Daarnaast worden ze in verband gebracht met winkeldiefstallen. Voor Heijmans genoeg redenen om huisarrest te geven aan de criminele asielzoekers.

Lees ook: Burgemeester Weert: 'Er moeten gesloten azc's komen'

Afzonderlijk
Volgens het Openbaar Ministerie van Limburg was dat noodbevel niet in orde. Heijmans zegt tegen de krant dat hij voor de 26 mannen afzonderlijk een noodbevel had moeten opschrijven met alle zaken waarop ze betrapt waren. "Maar ik vind het bizar dat om die reden ook de winkeldiefstallen niet worden vervolgd. De zes zijn nota bene door de politie geverbaliseerd. Dat staat los van het overtreden van een noodbevel."

Uit cijfers van de landelijke top van justitie blijkt overigens dat er tussen januari 2015 en september 2018 659 winkeldiefstallen zijn geseponeerd door het parket in Limburg. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de aantijgingen van burgemeester Heijmans.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen