Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester van Weert komt nu echt in Weert wonen

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 18:24

Burgemeester Jos Heijmans komt na zo'n 4,5 jaar dan toch echt in Weert wonen.

De D66'er is sinds oktober 2011 burgemeester in de stad, maar woonde nog altijd zo'n 70 kilometer verderop, in het Brabantse dorpje Loosbroek. Dat terwijl burgemeesters verplicht zijn te wonen in de gemeente waar ze de scepter zwaaien.

Consternatie
Een klein jaar geleden ontstond politieke consternatie nadat bleek dat Heijmans nog altijd 425 euro aan reiskostenvergoeding ontving voor zijn woon-werkverkeer. De gemeenteraad van Weert had eerder juist een einde gemaakt aan die betaling. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken was de reiskostenvergoeding voor de burgemeester bovendien onwettig. Sinds februari 2015 ontvangt hij geen reisgeld meer.

Verhuisplannen
Heijmans heeft altijd gezegd dat hij graag in Weert wilde komen wonen, maar dat hij zijn woning in Loosbroek niet verkocht kreeg. Na 4,5 jaar is er nu dan toch een koopovereenkomst gesloten. Heijmans maakte zijn verhuisplannen bekend op de nieuwjaarsreceptie in het stadhuis, zo schrijft de lokale nieuwssite Weertdegekste.

Wanneer de burgemeester precies zijn nieuwe stulpje betrekt, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jongerenafdeling D66 steunt burgemeester Heijmans
Limburg krijgt opvanghuis voor loverboy-slachtoffers
Weert burgemeester Heijmans
'Weert heeft geen radicale moslims'
'Burgemeester Weert behoudt reiskosten woonwerkverkeer'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV