Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester tevreden over aanpak aso-asielzoekers

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 18:45

Ondanks alle kritiek is burgemeester Jos Heijmans van Weert tevreden over de resultaten van het noodbevel dat hij onlangs afkondigde.

Het huisarrest dat hij in december oplegde aan een overlast veroorzakende groep van 26 bewoners van het AZC heeft ervoor gezorgd dat de rust weer is teruggekeerd. In het L1-programma AvondGasten zei Heijmans dat er geen sprake meer is van vechtpartijen en intimidatie.

Aso-asielzoekers
De mannen maakten zich schuldig aan winkeldiefstal, zakkenrollerij en intimidatie.

Vertrokken
Van de groep zitten er nu nog maar zeven in het AZC in Weert. Drie zijn er uitgezet, drie zitten er gevangen en twee mannen zijn overgeplaatst. Van elf mannen is niet bekend waar ze gebleven zijn. Zij zijn in de illegaliteit verdwenen of naar een ander land vertrokken.

Mochten ze weer opduiken dan worden ze onmiddellijk vastgezet, zo kondigde Heijmans aan.

Carnaval
De burgemeester overweegt rond carnaval opnieuw extra maatregelen te nemen voor de groep van zeven die nu nog in het AZC verblijft. "Het is een cultureel festijn dat volgens bepaalde regels, waarden en normen wordt gevierd", zegt Heijmans tegen L1. "En dat is voor dit soort mensen wat apart, maar ze zullen zich toch moeten gedragen conform onze regels." Mogelijk wordt de beveiliging rondom die periode aangescherpt en moeten de betreffende asielzoekers zich vaker melden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bond stapt naar rechter voor noodbevel aso-asielzoekers
OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert
ANP
Burgemeester Weert sleept OM voor de rechter
Rechtszaak tegen burgemeester Weert ingetrokken
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen