Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester tevreden over aanpak aso-asielzoekers

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 18:45

Ondanks alle kritiek is burgemeester Jos Heijmans van Weert tevreden over de resultaten van het noodbevel dat hij onlangs afkondigde.

Het huisarrest dat hij in december oplegde aan een overlast veroorzakende groep van 26 bewoners van het AZC heeft ervoor gezorgd dat de rust weer is teruggekeerd. In het L1-programma AvondGasten zei Heijmans dat er geen sprake meer is van vechtpartijen en intimidatie.

Aso-asielzoekers
De mannen maakten zich schuldig aan winkeldiefstal, zakkenrollerij en intimidatie.

Vertrokken
Van de groep zitten er nu nog maar zeven in het AZC in Weert. Drie zijn er uitgezet, drie zitten er gevangen en twee mannen zijn overgeplaatst. Van elf mannen is niet bekend waar ze gebleven zijn. Zij zijn in de illegaliteit verdwenen of naar een ander land vertrokken.

Mochten ze weer opduiken dan worden ze onmiddellijk vastgezet, zo kondigde Heijmans aan.

Carnaval
De burgemeester overweegt rond carnaval opnieuw extra maatregelen te nemen voor de groep van zeven die nu nog in het AZC verblijft. "Het is een cultureel festijn dat volgens bepaalde regels, waarden en normen wordt gevierd", zegt Heijmans tegen L1. "En dat is voor dit soort mensen wat apart, maar ze zullen zich toch moeten gedragen conform onze regels." Mogelijk wordt de beveiliging rondom die periode aangescherpt en moeten de betreffende asielzoekers zich vaker melden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bond stapt naar rechter voor noodbevel aso-asielzoekers
OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert
ANP
Burgemeester Weert sleept OM voor de rechter
Rechtszaak tegen burgemeester Weert ingetrokken
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen