Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester tevreden over aanpak aso-asielzoekers

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 18:45

Ondanks alle kritiek is burgemeester Jos Heijmans van Weert tevreden over de resultaten van het noodbevel dat hij onlangs afkondigde.

Het huisarrest dat hij in december oplegde aan een overlast veroorzakende groep van 26 bewoners van het AZC heeft ervoor gezorgd dat de rust weer is teruggekeerd. In het L1-programma AvondGasten zei Heijmans dat er geen sprake meer is van vechtpartijen en intimidatie.

Aso-asielzoekers
De mannen maakten zich schuldig aan winkeldiefstal, zakkenrollerij en intimidatie.

Vertrokken
Van de groep zitten er nu nog maar zeven in het AZC in Weert. Drie zijn er uitgezet, drie zitten er gevangen en twee mannen zijn overgeplaatst. Van elf mannen is niet bekend waar ze gebleven zijn. Zij zijn in de illegaliteit verdwenen of naar een ander land vertrokken.

Mochten ze weer opduiken dan worden ze onmiddellijk vastgezet, zo kondigde Heijmans aan.

Carnaval
De burgemeester overweegt rond carnaval opnieuw extra maatregelen te nemen voor de groep van zeven die nu nog in het AZC verblijft. "Het is een cultureel festijn dat volgens bepaalde regels, waarden en normen wordt gevierd", zegt Heijmans tegen L1. "En dat is voor dit soort mensen wat apart, maar ze zullen zich toch moeten gedragen conform onze regels." Mogelijk wordt de beveiliging rondom die periode aangescherpt en moeten de betreffende asielzoekers zich vaker melden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bond stapt naar rechter voor noodbevel aso-asielzoekers
OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert
ANP
Burgemeester Weert sleept OM voor de rechter
ANP
Burgemeester niet vervolgd voor huisarrest asielzoekers
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen