Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester stelt samenscholingsverbod in en stuurt brieven

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 18:37

Een samenscholingsverbod moet een halt toeroepen aan voortdurende misdragingen in een aantal wijken van Venray.

Burgemeester Hans Gilissen neemt die maatregel na 'aanhoudende signalen van de Venrayse politie, ondernemers en bewoners over het ordeverstorend gedrag'.

Vergeten Driehoek
Het samenscholingsverbod is vanaf vrijdag van kracht in het gebied dat bekend staat als de Vergeten Driehoek, de directe omgeving daarvan en een deel van de wijk West-Zuid. Het verbod geldt voor drie maanden. Wie zich er niet aan houdt, kan een boete krijgen.

Brieven
Daarnaast zijn er gericht brieven gestuurd naar personen die volgens de autoriteiten voor overlast zorgen. In zo'n brief wordt aangegeven dat die persoon extra in de gaten wordt gehouden.

Intimideren en bedreigen
Bij de misdragingen moet volgens de gemeente gedacht worden aan, naast het verstoren van de openbare orde, het intimideren en bedreigen van inwoners, bezoekers en winkeliers in de stad. Ook stelt men dat het niet verboden is om in groepsverband in het centrum te vertoeven, zolang mensen zich 'fatsoenlijk gedragen'.

In 2012 en 2015 was er ook al eens een samenscholingsverbod in Venray.

Luister ook: Opnieuw samenscholingsverbod in centrum Venray

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen