Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester stelt samenscholingsverbod in en stuurt brieven

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 18:37

Een samenscholingsverbod moet een halt toeroepen aan voortdurende misdragingen in een aantal wijken van Venray.

Burgemeester Hans Gilissen neemt die maatregel na 'aanhoudende signalen van de Venrayse politie, ondernemers en bewoners over het ordeverstorend gedrag'.

Vergeten Driehoek
Het samenscholingsverbod is vanaf vrijdag van kracht in het gebied dat bekend staat als de Vergeten Driehoek, de directe omgeving daarvan en een deel van de wijk West-Zuid. Het verbod geldt voor drie maanden. Wie zich er niet aan houdt, kan een boete krijgen.

Brieven
Daarnaast zijn er gericht brieven gestuurd naar personen die volgens de autoriteiten voor overlast zorgen. In zo'n brief wordt aangegeven dat die persoon extra in de gaten wordt gehouden.

Intimideren en bedreigen
Bij de misdragingen moet volgens de gemeente gedacht worden aan, naast het verstoren van de openbare orde, het intimideren en bedreigen van inwoners, bezoekers en winkeliers in de stad. Ook stelt men dat het niet verboden is om in groepsverband in het centrum te vertoeven, zolang mensen zich 'fatsoenlijk gedragen'.

In 2012 en 2015 was er ook al eens een samenscholingsverbod in Venray.

Luister ook: Opnieuw samenscholingsverbod in centrum Venray

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen