Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester stelt samenscholingsverbod in en stuurt brieven

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 18:37

Een samenscholingsverbod moet een halt toeroepen aan voortdurende misdragingen in een aantal wijken van Venray.

Burgemeester Hans Gilissen neemt die maatregel na 'aanhoudende signalen van de Venrayse politie, ondernemers en bewoners over het ordeverstorend gedrag'.

Vergeten Driehoek
Het samenscholingsverbod is vanaf vrijdag van kracht in het gebied dat bekend staat als de Vergeten Driehoek, de directe omgeving daarvan en een deel van de wijk West-Zuid. Het verbod geldt voor drie maanden. Wie zich er niet aan houdt, kan een boete krijgen.

Brieven
Daarnaast zijn er gericht brieven gestuurd naar personen die volgens de autoriteiten voor overlast zorgen. In zo'n brief wordt aangegeven dat die persoon extra in de gaten wordt gehouden.

Intimideren en bedreigen
Bij de misdragingen moet volgens de gemeente gedacht worden aan, naast het verstoren van de openbare orde, het intimideren en bedreigen van inwoners, bezoekers en winkeliers in de stad. Ook stelt men dat het niet verboden is om in groepsverband in het centrum te vertoeven, zolang mensen zich 'fatsoenlijk gedragen'.

In 2012 en 2015 was er ook al eens een samenscholingsverbod in Venray.

Luister ook: Opnieuw samenscholingsverbod in centrum Venray

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen