Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester stelt samenscholingsverbod in en stuurt brieven

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 18:37

Een samenscholingsverbod moet een halt toeroepen aan voortdurende misdragingen in een aantal wijken van Venray.

Burgemeester Hans Gilissen neemt die maatregel na 'aanhoudende signalen van de Venrayse politie, ondernemers en bewoners over het ordeverstorend gedrag'.

Vergeten Driehoek
Het samenscholingsverbod is vanaf vrijdag van kracht in het gebied dat bekend staat als de Vergeten Driehoek, de directe omgeving daarvan en een deel van de wijk West-Zuid. Het verbod geldt voor drie maanden. Wie zich er niet aan houdt, kan een boete krijgen.

Brieven
Daarnaast zijn er gericht brieven gestuurd naar personen die volgens de autoriteiten voor overlast zorgen. In zo'n brief wordt aangegeven dat die persoon extra in de gaten wordt gehouden.

Intimideren en bedreigen
Bij de misdragingen moet volgens de gemeente gedacht worden aan, naast het verstoren van de openbare orde, het intimideren en bedreigen van inwoners, bezoekers en winkeliers in de stad. Ook stelt men dat het niet verboden is om in groepsverband in het centrum te vertoeven, zolang mensen zich 'fatsoenlijk gedragen'.

In 2012 en 2015 was er ook al eens een samenscholingsverbod in Venray.

Luister ook: Opnieuw samenscholingsverbod in centrum Venray

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen