Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Stein neemt zaak ramenspringer hoog op

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 17:13

De gemeente Stein neemt de zaak rondom de man die vorige week in de Peldenstraat door ramen van meerdere huizen is gesprongen hoog op.

Buurtbewoners laten aan L1 weten dat de schrik er goed in zit en dat ze bang zijn.

Lees ook: Man richt ravage aan en springt door ramen woningen

'Serieus en urgent'
"Het heeft een grote impact gehad op de direct betrokken en mensen in de buurt", zegt burgemeester Marion Leurs-Mordang. Zij bezocht vorige week, daags na het incident, verschillende gedupeerden. "Daarom vond ik dat ik er zo snel mogelijk naar toe moest om ze te steunen en om ze een luisterend oor te bieden. De gemeente heeft de afgelopen week, samen met partners zoals politie en hulpverlening, alles gedaan wat tot de mogelijkheden en bevoegdheden behoort."

Lees ook: ​'Flakka onwaarschijnlijk bij ramenspringer Stein'

Drugs
Volgens een bewoner van een huis waar de man door de ramen sprong, was de man onder invloed van flakka. Dat is een synthetische drug waardoor er na inname sterke hallucinaties volgen. Echter laat het Trimbos weten dat het vrijwel zeker niet om flakka gaat, omdat deze drug nog niet tot Nederland is doorgedrongen. De politie kan niets over de toestand van de man zeggen. De gemeente wil in het kader van de privacy ook niet meer zeggen.

Maandagavond is in de buurt een overleg met buurtbewoners en verschillende instanties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen