Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Stein neemt zaak ramenspringer hoog op

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 17:13

De gemeente Stein neemt de zaak rondom de man die vorige week in de Peldenstraat door ramen van meerdere huizen is gesprongen hoog op.

Buurtbewoners laten aan L1 weten dat de schrik er goed in zit en dat ze bang zijn.

Lees ook: Man richt ravage aan en springt door ramen woningen

'Serieus en urgent'
"Het heeft een grote impact gehad op de direct betrokken en mensen in de buurt", zegt burgemeester Marion Leurs-Mordang. Zij bezocht vorige week, daags na het incident, verschillende gedupeerden. "Daarom vond ik dat ik er zo snel mogelijk naar toe moest om ze te steunen en om ze een luisterend oor te bieden. De gemeente heeft de afgelopen week, samen met partners zoals politie en hulpverlening, alles gedaan wat tot de mogelijkheden en bevoegdheden behoort."

Lees ook: ​'Flakka onwaarschijnlijk bij ramenspringer Stein'

Drugs
Volgens een bewoner van een huis waar de man door de ramen sprong, was de man onder invloed van flakka. Dat is een synthetische drug waardoor er na inname sterke hallucinaties volgen. Echter laat het Trimbos weten dat het vrijwel zeker niet om flakka gaat, omdat deze drug nog niet tot Nederland is doorgedrongen. De politie kan niets over de toestand van de man zeggen. De gemeente wil in het kader van de privacy ook niet meer zeggen.

Maandagavond is in de buurt een overleg met buurtbewoners en verschillende instanties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen