Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Stein neemt zaak ramenspringer hoog op

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 17:13

De gemeente Stein neemt de zaak rondom de man die vorige week in de Peldenstraat door ramen van meerdere huizen is gesprongen hoog op.

Buurtbewoners laten aan L1 weten dat de schrik er goed in zit en dat ze bang zijn.

Lees ook: Man richt ravage aan en springt door ramen woningen

'Serieus en urgent'
"Het heeft een grote impact gehad op de direct betrokken en mensen in de buurt", zegt burgemeester Marion Leurs-Mordang. Zij bezocht vorige week, daags na het incident, verschillende gedupeerden. "Daarom vond ik dat ik er zo snel mogelijk naar toe moest om ze te steunen en om ze een luisterend oor te bieden. De gemeente heeft de afgelopen week, samen met partners zoals politie en hulpverlening, alles gedaan wat tot de mogelijkheden en bevoegdheden behoort."

Lees ook: ​'Flakka onwaarschijnlijk bij ramenspringer Stein'

Drugs
Volgens een bewoner van een huis waar de man door de ramen sprong, was de man onder invloed van flakka. Dat is een synthetische drug waardoor er na inname sterke hallucinaties volgen. Echter laat het Trimbos weten dat het vrijwel zeker niet om flakka gaat, omdat deze drug nog niet tot Nederland is doorgedrongen. De politie kan niets over de toestand van de man zeggen. De gemeente wil in het kader van de privacy ook niet meer zeggen.

Maandagavond is in de buurt een overleg met buurtbewoners en verschillende instanties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen