Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Stein neemt zaak ramenspringer hoog op

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 17:13

De gemeente Stein neemt de zaak rondom de man die vorige week in de Peldenstraat door ramen van meerdere huizen is gesprongen hoog op.

Buurtbewoners laten aan L1 weten dat de schrik er goed in zit en dat ze bang zijn.

Lees ook: Man richt ravage aan en springt door ramen woningen

'Serieus en urgent'
"Het heeft een grote impact gehad op de direct betrokken en mensen in de buurt", zegt burgemeester Marion Leurs-Mordang. Zij bezocht vorige week, daags na het incident, verschillende gedupeerden. "Daarom vond ik dat ik er zo snel mogelijk naar toe moest om ze te steunen en om ze een luisterend oor te bieden. De gemeente heeft de afgelopen week, samen met partners zoals politie en hulpverlening, alles gedaan wat tot de mogelijkheden en bevoegdheden behoort."

Lees ook: ​'Flakka onwaarschijnlijk bij ramenspringer Stein'

Drugs
Volgens een bewoner van een huis waar de man door de ramen sprong, was de man onder invloed van flakka. Dat is een synthetische drug waardoor er na inname sterke hallucinaties volgen. Echter laat het Trimbos weten dat het vrijwel zeker niet om flakka gaat, omdat deze drug nog niet tot Nederland is doorgedrongen. De politie kan niets over de toestand van de man zeggen. De gemeente wil in het kader van de privacy ook niet meer zeggen.

Maandagavond is in de buurt een overleg met buurtbewoners en verschillende instanties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen