Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Stein eist excuses na akkefietje gemeenteraad

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 23:02

De burgemeester van Stein heeft donderdagavond excuses geëist van een raadslid na een akkefietje in de gemeenteraad.

Marion Leurs-Mordang vond dat raadslid Harry Govers haar beledigd had. Govers weigerde excuses te maken.

Mond snoeren
Gesproken werd over plannen van een werkgroep uit de raad voor verbetering van de bestuurscultuur, zoals het benoemen van een onafhankelijke observator die commissie- en raadsvergaderingen gaat analyseren.
Govers maakte duidelijk dat hij daar geen behoefte aan had en zich door niemand de mond wenste te laten snoeren. "Ik zal er een hele scène van maken in de raad", kondigde hij aan met een sneer naar Leurs, die het cultuurtraject als voorzitter van de raad leidt. "Anders moet u maar burgemeester in Turkije worden", zei Govers met een verwijzing naar de toenemende beperking van vrije meningsuiting in dat land.

Ongehoord
Leurs reageerde woedend. "Ik voel me echt beledigd en vind dit ongekend en ongehoord. U overschrijdt grenzen." Vrijwel alle fracties onderschreven dat en D66'er Frans van der Avert kondigde zelfs een motie aan om de raad zich over Govers' gedrag uit te laten spreken. "U doet maar wat u niet laten kunt", was zijn reactie. Maar excuses maakte hij niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen