Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Som hoopt op 'gezond boerenverstand'

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 11:04

Burgemeester Jos Som van Kerkrade hoopt op 'gezond boerenverstand' van supporters tijdens het duel tussen MVV en Roda JC komende donderdag.

Hij gaat er van uit dat alles zonder ongeregeldheden zal verlopen.

Alles onder controle
Som zegt alles geregeld te hebben om in te kunnen grijpen, mocht het eventueel mislopen. Maar hij gelooft niet dat het zover zal komen: "Ik ga uit van het gezonde boerenverstand van de supporters en dat ze genieten van een sportiviteit die ongekend is", zei hij dinsdagmorgen op L1 radio.

Mogelijke risico's
De burgemeester is druk bezig met het verzamelen van informatie over mogelijke risico's en het treffen van veiligheidsmaatregelen. Daarbij denkt hij onder meer aan noodbevelen en de mogelijkheid om mensen preventief te fouilleren.

Geen groot scherm
Supporters van Roda JC die geen kaartje kunnen bemachtigen voor de wedstrijd in Maastricht zullen de wedstrijd thuis of in het café moeten volgen. Er komt namelijk geen groot scherm op de Markt in Kerkrade. Daar zou extra politie-inzet voor nodig zijn om de openbare orde en veiligheid te garanderen. "Daar heb ik geen mensen voor", zegt Som.

Speciaal vervoer
Voor vijf honderd Roda-supporters is speciaal vervoer geregeld om naar de wedstrijd te komen. Zij kunnen met bussen heen en terug reizen naar het Geusseltstadion.

Roda JC en MVV spelen in de play-offs om een plek in de Eredivisie voor het komende seizoen.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Laat zien dat je hem steunt en doe mee aan de poster actie van L1.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Rellen geen reden om zondag te spelen zonder uitpubliek'
LIVE: Roda neemt de leiding tegen MVV
Oververhitte derby eindigt zonder doelpunten
MVV-fans mogen toch naar Roda-derby; fans weigeren
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen