Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester sluit drie hennepgebouwen Susteren

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 15:18

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft dinsdag één woning en twee bedrijfsgebouwen gesloten in Susteren. In de gebouwen werd eind vorig jaar hennep aangetroffen.

Het gaat om een woning aan de Dieterderweg en twee bedrijfsgebouwen aan de Rafaelweg in Susteren, laat de gemeente Echt-Susteren weten in een persbericht.

Hennepwoning
De hennepplantage in de woning aan de Dieterderweg werd op 20 november vorig jaar ontdekt. De vondst bedroeg 359 hennepstekjes. De woning wordt voor drie maanden gesloten.

Bedrijfsgebouwen
De hennepvondsten in de bedrijfsgebouwen aan de Rafaelweg volgden elkaar in een week op. Op 31 oktober werd eerst een plantage gevonden die bestond uit 1363 planten. Op 8 november werd een andere plantage in dezelfde straat gevonden met 1344 planten. De bedrijfsgebouwen zijn gesloten voor de duur van een half jaar.

Lees ook: Alweer hennepvondst in Susteren: ongeveer 1500 planten

Gevaar
"Een hennepplantage is nooit onschuldig", zegt de burgemeester. "Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omgeving."

De sluitingen zijn conform de Wet Damocles. Met die wet mogen burgemeesters woningen sluiten als er drugs wordt aangetroffen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen