Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester sluit drie hennepgebouwen Susteren

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 15:18

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft dinsdag één woning en twee bedrijfsgebouwen gesloten in Susteren. In de gebouwen werd eind vorig jaar hennep aangetroffen.

Het gaat om een woning aan de Dieterderweg en twee bedrijfsgebouwen aan de Rafaelweg in Susteren, laat de gemeente Echt-Susteren weten in een persbericht.

Hennepwoning
De hennepplantage in de woning aan de Dieterderweg werd op 20 november vorig jaar ontdekt. De vondst bedroeg 359 hennepstekjes. De woning wordt voor drie maanden gesloten.

Bedrijfsgebouwen
De hennepvondsten in de bedrijfsgebouwen aan de Rafaelweg volgden elkaar in een week op. Op 31 oktober werd eerst een plantage gevonden die bestond uit 1363 planten. Op 8 november werd een andere plantage in dezelfde straat gevonden met 1344 planten. De bedrijfsgebouwen zijn gesloten voor de duur van een half jaar.

Lees ook: Alweer hennepvondst in Susteren: ongeveer 1500 planten

Gevaar
"Een hennepplantage is nooit onschuldig", zegt de burgemeester. "Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omgeving."

De sluitingen zijn conform de Wet Damocles. Met die wet mogen burgemeesters woningen sluiten als er drugs wordt aangetroffen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen