Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester: 'Slachtoffer komt uit dorpje Langbroich'

Geplaatst opwoensdag 26 februari 2020 - 6:58

De Duitse 47-jarige man die besmet is met het coronavirus komt uit Langbroich, een dorpje in de Duitse gemeente Gangelt.

Dat zegt burgemeester Herbert Corsten van de gemeente Selfkant op L1 Radio.

LIVE: Coronavirus heeft Limburgse grensregio bereikt

Tien kilometer verderop
Volgens Korsten komt de man uit een dorpje dat zo'n tien kilometer van de grens ligt. "Ik ben gisteravond ingelicht", zegt de burgemeester tegen L1.

Kaart coronovirus Langbroich
Foto: L1

Kritieke toestand
De man verbleef vorige week nog in Limburg. Het is niet bekend waar. Volgens de laatste berichten ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis van Düsseldorf. Zijn vrouw ligt ook in het ziekenhuis met griepverschijnselen. Het is nog niet bekend of zij ook besmet is.

Lees ook: Coronavirus: Besmette Duitser verbleef in Limburg

Maatregelen
De autoriteiten in de regio Heinsberg, waar de besmette man woont, hebben uit voorzorg besloten dat scholen en kinderdagverblijven woensdag dicht blijven. "Ik vermoed dat de scholen gesloten blijven, maar dat weet ik niet", zegt Corsten. "Om 9:00 uur vindt een crisisoverleg plaats."

Corsten adviseert mensen om contact met grote gezelschappen te vermijden en niet bij mensen in de buurt te komen die 'grieperig' zijn.

Sittard-Geleen
Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen zegt dat het belangrijk is om uit te zoeken waar het Duitse stel is geweest. "Dan kunnen we ook gericht maatregelen treffen", zegt hij. Hij is als burgemeester niet betrokken bij het spoedoverleg in Duitsland. Volgens Cox verloopt dat allemaal via de GGD. "Zodra we meer weten, melden we dat."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen