Overslaan en naar de inhoud gaan

'Burgemeester Sittard speelt met veiligheid fans en agenten'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 17:35

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen speelt met de veiligheid van burgers, supporters en politiemensen. Dat zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP namens alle politiebonden.

Hij verwijst naar de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Utrecht afgelopen zaterdag. Bij die wedstrijd was bewust geen politie aanwezig, uit protest tegen eerdere ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd van Fortuna tegen PSV. Toen werden agenten bekogeld met bouwmaterialen die in de buurt van het stadion rondslingerden.

Lees ook: Ongeregeldheden na afloop Fortuna-FC Utrecht

CAO-bijeenkomst
De politie eiste dat de omgeving van het stadion werd opgeruimd. Om die eis kracht bij te zetten werd op de avond van de wedstrijd tegen Utrecht een CAO-actie van de politie aangekondigd. Er zouden dus geen agenten bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Extra maatregelen
Fortuna beloofde extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zodat de wedstrijd toch kon doorgaan. Een parkeerplaats in de buurt werd met spoed geasfalteerd. Er werden hekken om onveilige plekken geplaatst en er werden extra bewakers ingevlogen om de boel in de gaten te houden tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Toch rellen
Niettemin ging het mis. Na de wedstrijd braken er rellen uit, waarbij de ME moest optreden. Supporters trokken hekken omver en weer werd met stenen gegooid.

Geen politie meer bij wedstrijden
"Er komen meer wedstrijden aan, de situatie is onveranderd. Wij hebben als politievakbonden besloten dat we de wedstrijden die nu gaan komen bij Fortuna niet meer beveiligen zolang de situatie rond het stadion onveranderd is. We zullen kijken of we de inspectie van SZW in kunnen schakelen om de veiligheidssituatie te beoordelen," aldus Van de Kamp.

Afblazen enige optie
Voor de volgende thuiswedstrijd van Fortuna is weer een CAO-actie van de politie aangekondigd. Maar dit keer verder uit de buurt van het stadion. De bonden hopen dat de burgemeester op die manier eigenlijk maar één keus heeft, en dat is de wedstrijd af te blazen.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft nog niet gereageerd.

'Adequaat gehandeld'
Politie, justitie, gemeente Sittard-Geleen en Fortuna Sittard zeggen dinsdagavond in een verklaring dat er adequaat is gehandeld.

De partijen zeggen dat de problemen werden veroorzaakt door een kleine groep supporters van FC Utrecht. Er wordt onderzoek gedaan naar deze supporters. Als ze hen te pakken krijgen, volgt mogelijk een stadionverbod. Eén Utrecht-fan is opgepakt.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen