Overslaan en naar de inhoud gaan

'Burgemeester Sittard speelt met veiligheid fans en agenten'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 17:35

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen speelt met de veiligheid van burgers, supporters en politiemensen. Dat zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP namens alle politiebonden.

Hij verwijst naar de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Utrecht afgelopen zaterdag. Bij die wedstrijd was bewust geen politie aanwezig, uit protest tegen eerdere ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd van Fortuna tegen PSV. Toen werden agenten bekogeld met bouwmaterialen die in de buurt van het stadion rondslingerden.

Lees ook: Ongeregeldheden na afloop Fortuna-FC Utrecht

CAO-bijeenkomst
De politie eiste dat de omgeving van het stadion werd opgeruimd. Om die eis kracht bij te zetten werd op de avond van de wedstrijd tegen Utrecht een CAO-actie van de politie aangekondigd. Er zouden dus geen agenten bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Extra maatregelen
Fortuna beloofde extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zodat de wedstrijd toch kon doorgaan. Een parkeerplaats in de buurt werd met spoed geasfalteerd. Er werden hekken om onveilige plekken geplaatst en er werden extra bewakers ingevlogen om de boel in de gaten te houden tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Toch rellen
Niettemin ging het mis. Na de wedstrijd braken er rellen uit, waarbij de ME moest optreden. Supporters trokken hekken omver en weer werd met stenen gegooid.

Geen politie meer bij wedstrijden
"Er komen meer wedstrijden aan, de situatie is onveranderd. Wij hebben als politievakbonden besloten dat we de wedstrijden die nu gaan komen bij Fortuna niet meer beveiligen zolang de situatie rond het stadion onveranderd is. We zullen kijken of we de inspectie van SZW in kunnen schakelen om de veiligheidssituatie te beoordelen," aldus Van de Kamp.

Afblazen enige optie
Voor de volgende thuiswedstrijd van Fortuna is weer een CAO-actie van de politie aangekondigd. Maar dit keer verder uit de buurt van het stadion. De bonden hopen dat de burgemeester op die manier eigenlijk maar één keus heeft, en dat is de wedstrijd af te blazen.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft nog niet gereageerd.

'Adequaat gehandeld'
Politie, justitie, gemeente Sittard-Geleen en Fortuna Sittard zeggen dinsdagavond in een verklaring dat er adequaat is gehandeld.

De partijen zeggen dat de problemen werden veroorzaakt door een kleine groep supporters van FC Utrecht. Er wordt onderzoek gedaan naar deze supporters. Als ze hen te pakken krijgen, volgt mogelijk een stadionverbod. Eén Utrecht-fan is opgepakt.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen