Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Schrijen: 'we moeten beek uitdiepen'

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 12:29

Om verdere overlast van noodweer in Berg en Terblijt te voorkomen, gaat de gemeente Valkenburg aan de Geul op korte termijn maatregelen treffen.

"Structureel moeten we dingen gaan aanpakken, maar op korte termijn gaan we de Kleine Geul uitdiepen en een dammetje aanleggen", vertelt burgemeester Jan Schrijen tegenover L1.

'Gigantisch'
De Valkenburgse burgervader, die eerder ook als dijkgraaf de fusie van de waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei tot het Waterschap Limburg begeleidde, was maandag in Berg en Terblijt om de inwoners een hart onder de riem te steken. Zij zijn binnen een week tijd drie keer getroffen door een modderstroom. "De overlast is gigantisch", aldus Schrijen.

Lees ook: Noodweer zorgt voor wateroverlast in Limburg

Deltaplan
"Het is inmiddels wel duidelijk dat de modder uit het buitengebied deze kant op stroomt en daar moeten we op de langere termijn oplossingen voor bedenken." Schrijen laat weten dat er op het hoogste niveau gepraat wordt om het probleem aan te pakken. "Ik praat met de dijkgraaf en die gaat de problemen voorleggen in Den Haag. In Zuid-Limburg zou er in mijn ogen een Deltaplan gemaakt moeten worden."

Lees ook: '500 miljoen nodig om wateroverlast aan te pakken'

Ook vanuit de bewoners zijn er maatregelen getroffen. Zij hebben zelf een nooddijk aangelegd.

Lees en kijk ook meer in ons dossier:
Hoe beperken we de schade door hoosbuien?

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen