Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 16:54

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft met grote verslagenheid kennis genomen van het overlijden van kapitein René Zeetsen.

De 30-jarige militair uit Hout-Blerick kwam dinsdagmiddag samen met een collega om het leven bij een helikoptercrash in Mali.

Eervol werk
"René deed eervol werk in moeilijke omstandigheden en stond aan het begin van een boeiende fase in zijn carrière", schrijft de burgemeester in een reactie. "Onze gedachten zijn bij zijn jonge gezin, de familie, vrienden en overige nabestaanden. Wij wensen hen veel sterkte in de komende tijd."

Hout-Blerick geschokt over de dood van helikopterpiloot René Zeetsen.
Video: L1

Herdenking
In Hout-Blerick wordt woensdagavond een informele bijeenkomst gehouden om de 30-jarige René Zeetsen te herdenken. De ontmoeting is in de kantine van voetbalclub HBSV, waar hij in het vierde elftal speelde. Zeetsen was al van jongs af aan lid van de vereniging.

Op de website van Defensie is een condoleanceregister geopend, dat is inmiddels al duizenden keren ondertekend.

Lees ook: Onderzoeksteam naar Mali om oorzaak crash te achterhalen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoeksteam naar Mali om oorzaak crash te achterhalen
Video: laatste eerbetoon aan omgekomen militair Zeetsen
Lichaam militair René Zeetsen terug in Nederland
Slachtoffer helikoptercrash Mali komt uit Hout-Blerick
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen