Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roermond: Van Rey-debat was 'historisch'

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 23:19

In Roermond is een historisch debat gevoerd over bestuurlijke integriteit.

Dat zei burgemeester Rianne Donders aan het einde van de raadsvergadering donderdagavond.

Veroordeling Van Rey
Het debat kwam er na de
strafrechtelijke veroordeling van Jos van Rey wegens ambtelijke corruptie en het schenden van de geheimhoudingsplicht.

Emotioneel
Niet alleen Van Rey, maar ook Donders raakte emotioneel tijdens de vergadering. De burgemeester spreekt zelf liever van bevlogen. "Omdat de aandacht in de discussie verlegd dreigde te worden van waar het werkelijk om gaat", verklaarde ze na afloop van de vergadering aan L1. "Ik neem mijn taak als hoeder van de integriteit serieus. Ik vind dus ook dat als je een debat voert op deze manier, dat je dat heel serieus moet doen."

Furieus
De voltallige coalitie deed in de extra vergadering een beroep op Van Rey om op te stappen als raadslid, om zo de politieke impasse in Roermond te doorbreken. De oud-wethouder en diens partijgenoot Dré Peters reageerden furieus.

Niet voor niets
Het verhitte debat is volgens de burgemeester niet voor niets geweest. "Wat we vanavond geoogst hebben is dat er in ieder geval een soort van overeenstemming is dat er nog verder over gesproken moet worden", besloot Donders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen