Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roermond: Van Rey-debat was 'historisch'

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 23:19

In Roermond is een historisch debat gevoerd over bestuurlijke integriteit.

Dat zei burgemeester Rianne Donders aan het einde van de raadsvergadering donderdagavond.

Veroordeling Van Rey
Het debat kwam er na de
strafrechtelijke veroordeling van Jos van Rey wegens ambtelijke corruptie en het schenden van de geheimhoudingsplicht.

Emotioneel
Niet alleen Van Rey, maar ook Donders raakte emotioneel tijdens de vergadering. De burgemeester spreekt zelf liever van bevlogen. "Omdat de aandacht in de discussie verlegd dreigde te worden van waar het werkelijk om gaat", verklaarde ze na afloop van de vergadering aan L1. "Ik neem mijn taak als hoeder van de integriteit serieus. Ik vind dus ook dat als je een debat voert op deze manier, dat je dat heel serieus moet doen."

Furieus
De voltallige coalitie deed in de extra vergadering een beroep op Van Rey om op te stappen als raadslid, om zo de politieke impasse in Roermond te doorbreken. De oud-wethouder en diens partijgenoot Dré Peters reageerden furieus.

Niet voor niets
Het verhitte debat is volgens de burgemeester niet voor niets geweest. "Wat we vanavond geoogst hebben is dat er in ieder geval een soort van overeenstemming is dat er nog verder over gesproken moet worden", besloot Donders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen