Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roermond: Van Rey-debat was 'historisch'

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 23:19

In Roermond is een historisch debat gevoerd over bestuurlijke integriteit.

Dat zei burgemeester Rianne Donders aan het einde van de raadsvergadering donderdagavond.

Veroordeling Van Rey
Het debat kwam er na de
strafrechtelijke veroordeling van Jos van Rey wegens ambtelijke corruptie en het schenden van de geheimhoudingsplicht.

Emotioneel
Niet alleen Van Rey, maar ook Donders raakte emotioneel tijdens de vergadering. De burgemeester spreekt zelf liever van bevlogen. "Omdat de aandacht in de discussie verlegd dreigde te worden van waar het werkelijk om gaat", verklaarde ze na afloop van de vergadering aan L1. "Ik neem mijn taak als hoeder van de integriteit serieus. Ik vind dus ook dat als je een debat voert op deze manier, dat je dat heel serieus moet doen."

Furieus
De voltallige coalitie deed in de extra vergadering een beroep op Van Rey om op te stappen als raadslid, om zo de politieke impasse in Roermond te doorbreken. De oud-wethouder en diens partijgenoot Dré Peters reageerden furieus.

Niet voor niets
Het verhitte debat is volgens de burgemeester niet voor niets geweest. "Wat we vanavond geoogst hebben is dat er in ieder geval een soort van overeenstemming is dat er nog verder over gesproken moet worden", besloot Donders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen