Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roermond: 'Lockdown misschien enige oplossing'

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 22:07

Burgemeester Rianne Donders van Roermond vreest dat een lockdown misschien wel de enige oplossing is als het druk blijft in de winkelcentra.

"Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben bang dat een totale lockdown misschien dan de enige oplossing is als we de mensen niet in toom kunnen houden", zegt de burgemeester van Roermond.

Lockdown
Afgelopen weekend was het in veel steden drukker dan normaal. Black Friday en de gesloten winkels in België waren de reden dat mensen gingen shoppen. Zo was het bomvol in de binnenstad van Maastricht en werd ook het Designer Outlet in Roermond overspoeld door kooptoeristen. "Je ziet dat veel mensen hun koopjeslust gewoon niet kunnen bedwingen. Daarom had ik het ook een goed idee gevonden als Black Friday afgeschaft werd of als men uitsluitend online van deze actie kon genieten", zegt Donders.

Video: L1

Gezond verstand
Volgens Donders is het dan ook zaak dat mensen hun gezond verstand gebruiken. "De winkeliers en wij als gemeente kunnen niet meer doen om de drukte te voorkomen. De bezoekers moeten zich gewoon aan de regels houden. En dat kan met groot gemak."

Straten
In Maastricht werd het zo druk dat burgemeester Annemarie Penn-te Strake dreigde de binnenstad af te sluiten. Volgens centrummanager Paul ten Haaf van Maastricht moet er naar een oplossing worden gezocht voor de drukte op straat. "In de winkels zie je dat de afstand gewaarborgd wordt en de regels gerespecteerd worden. Maar bij de rijen die voor een ingang van een winkel ontstaan, zie je gewoon dat het lastig is om die anderhalve meter aan te houden. Op dat soort momenten moet je misschien bepaalde straten gaan afsluiten", zegt Ten Haaf.

Feestdagen
Met de feestdagen in het vooruitzicht maken veel gemeenten in Nederland zich zorgen. December is traditioneel een drukke maand. Daarom komen de veiligheidsregio's maandagavond in Utrecht bij elkaar om te spreken over mogelijke oplossingen voor de feestdagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen