Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roermond: 'Enorm geschrokken van geweld'

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 23:23

Burgemeester Rianne Donders van Roermond is enorm geschrokken van het geweld dat werd uitgeoefend in de wijk Donderberg. "Dit is volstrekt onacceptabel."

De politie kwam massaal in actie om de situatie onder controle te krijgen.

Onbegrip
Tientallen demonstranten gingen zondagavond de straat op. De hoofdingang van winkelcentrum Donderberg werd helemaal vernield: alle ramen zijn ingegooid. Relschoppers, in zwart gekleed, beukten met winkelwagentjes in op de glazen pui. "Dit hadden we niet zo verwacht", reageert de Roermondse burgemeester verbolgen op L1 Radio. "We hadden tot kort voordat de avondklok inging geen signalen dat dit ging gebeuren."

Rianne Donders burgemeester Roermond (7 aug 2020)
Burgemeester Rianne Donders van Roermond
Foto: L1

Lees ook: Onrustige avond in Limburg: verschillende plekken rellen

Zicht
Volgens Donders is het belangrijk om zicht te krijgen op wie de relschoppers zijn. "Om te zien wie het zijn en wat deze mensen drijft om dit te doen. Maar hier begrijp ik niet veel van. Ik snap niet waarom je ondernemers die het al enorm moeilijk hebben nog meer gaat zieken door schade toe te brengen aan hun eigendommen."

Politieoptreden
De burgemeester geeft aan dat de politie monitort om zo snel en goed mogelijk te kunnen acteren als er geweld plaatsvindt. "Dat politieoptreden is ook snel gebeurd. Als mensen van plan zijn te gaan rellen, loopt het anders dan je van tevoren denkt." De politie kreeg rond 23:00 uur steun van de Koninklijke Marechaussee.

Of de burgemeester nog maatregelen gaat treffen in haar stad, weet ze nog niet. "Dat hangt af van het beeld dat vanavond overblijft."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen