Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roermond deelt gluhwein uit

Geplaatst opzaterdag 20 december 2014 - 8:16

De burgemeester en wethouders van Roermond delen zaterdagmiddag vanaf 12 uur warme chocomel en glühwein uit aan bezoekers van het Munsterplein.

Op die manier wil het college de winkeliers in de stad een hart onder de riem steken en mensen bedanken voor hun begrip. Ook zondag kan het winkelpubliek zich laten fêteren door notabelen. Dan is ook gouverneur Theo Bovens in Roermond.

Asbestregen
De winkels waren twee dagen lang gesloten na een grote brand die gevolgd werd door een asbestregen. Daarbij raakte een groot deel van de binnenstad besmet en moest die worden afgesloten. De schade voor de winkeliers loopt in de miljoenen.

Gratis parkeren
De gemeente zet acties op om kopers te trekken en de omzetdaling voor de winkeliers in de drukke kersttijd goed te maken. Er zijn artiesten en clowns, en ook raadsleden helpen met het uitdelen van versnaperingen. Ook is parkeren in enkele parkeergarages gratis.

De gemeente heeft winkeliers toestemming gegeven hun zaak de komende dagen langer open te houden. Het lijkt erop dat maar weinig ondernemers gebruik maken van die mogelijkheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'
Asbest Roermond
Ramen en deuren Roermond mogen weer open
Sommige zaken in Roermond zijn toch open
Burgemeester trekt stad in om ondernemers te steunen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen