Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roemer van Heerlen: 'Geschokt en verdrietig'

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 15:13

Emile Roemer, burgemeester van Heerlen, is 'geschokt en verdrietig' over de aanrijding maandagochtend bij een van de campings van Pinkpop in Landgraaf.

"Het is afschuwelijk. In de eerste plaats voor de familie van de slachtoffers. Ik wens hen heel veel sterkte toe en wil mijn oprecht medeleven uitspreken", zo laat Roemer weten. "Dat een prachtig festival op deze manier moet eindigen is vreselijk voor iedereen die erbij was."

Ziekenhuis
Het dodelijke slachtoffer van de aanrijding op Pinkpop is een 35-jarige man uit Heerlen, die vrijwilliger was op het festival. De ernstig gewonden zijn een man van 30 jaar uit Landgraaf, een man van 26 uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Ze liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Na het ongeluk ging een wit busje ervandoor. Na een grote zoekactie werd het busje teruggevonden en is de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie en is in Amsterdam aangehouden. Het busje liet hij in Heerlen achter.

Roemer is waarnemend burgemeester van Heerlen, ter vervanging van burgemeester Ralf Krewinkel die met ziekteverlof is.

Lees ook: Slachtoffers aanrijding Pinkpop uit Landgraaf en Heerlen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen