Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Roemer van Heerlen: 'Geschokt en verdrietig'

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 15:13

Emile Roemer, burgemeester van Heerlen, is 'geschokt en verdrietig' over de aanrijding maandagochtend bij een van de campings van Pinkpop in Landgraaf.

"Het is afschuwelijk. In de eerste plaats voor de familie van de slachtoffers. Ik wens hen heel veel sterkte toe en wil mijn oprecht medeleven uitspreken", zo laat Roemer weten. "Dat een prachtig festival op deze manier moet eindigen is vreselijk voor iedereen die erbij was."

Ziekenhuis
Het dodelijke slachtoffer van de aanrijding op Pinkpop is een 35-jarige man uit Heerlen, die vrijwilliger was op het festival. De ernstig gewonden zijn een man van 30 jaar uit Landgraaf, een man van 26 uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Ze liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Na het ongeluk ging een wit busje ervandoor. Na een grote zoekactie werd het busje teruggevonden en is de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie en is in Amsterdam aangehouden. Het busje liet hij in Heerlen achter.

Roemer is waarnemend burgemeester van Heerlen, ter vervanging van burgemeester Ralf Krewinkel die met ziekteverlof is.

Lees ook: Slachtoffers aanrijding Pinkpop uit Landgraaf en Heerlen

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen