Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Penn stelt vertrouwensvraag: 'Ik wil zekerheid'

Geplaatst opwoensdag 13 februari 2019 - 21:59

Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake heeft in de extra gemeenteraadsvergadering over de zogeheten spionagekwestie de vertrouwensvraag gesteld.

Penn wil dat de gemeenteraad duidelijk uitspreekt dat ze ervan overtuigd is dat ze niet heeft staan te liegen over haar rol in de zaak. "Ik wil zekerheid dat u mij gelooft. Anders kan ik hier niet verder", zo zei Penn- te Strake.

Suggesties
Zij reageerde op eerdere suggesties dat zij bijvoorbeeld wel op de hoogte moet zijn geweest van het onderzoek van het mailverkeer van tientallen ambtenaren door een bureau voor bedrijfsrecherche naar aanleiding van het lekken van concept-notulen.

"Terwijl ik hier echt tot half december vorig jaar nooit van geweten heb", aldus de burgemeester.

Lees ook: Spionage-debat: 'Gekeken kaderleden vakbond te ontslaan'

Video: L1

Rust
Fractievoorzitter Manon Fokke van de PvdA riep in een eerste reactie op tot rust. "Ik heb geen zin in nog meer escalatie. We moeten niet hebben dat het dak hier zo meteen ook nog in de fik gaat", zo zei Fokke.

Vertrouwen
Ze benadrukte wel dat de gemeenteraad het recht heeft om vragen te stellen, ook over de rol van de burgemeester. "
Maar als de burgemeester antwoordt dat ze zaken niet heeft geweten, dan geloven wij dat. Dat is een kwestie van vertrouwen", aldus Fokke.

Verbaasd
Raadslid Simona Maassen van de lokale partij M:OED zegt zich nogal overvallen te voelen over de opstelling van de burgemeester en er ook verbaasd over te zijn. Ze vindt het ook vreemd dat de vertrouwenskwestie tijdens het debat wordt gesteld. "Dan wordt het heel moeilijk om je controlerende functie uit te oefenen", aldus Maassen.

Voor haar staat de positie van Penn totaal niet ter discussie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen