Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester over vondst Jürgen Conings: 'Ongeloofwaardig'

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 8:28

Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik die zondagmorgen het lichaam van Jürgen Conings vond in het Dilser Bos, blikt terug op een bewogen dag. "Het was een dag die je liever niet hebt."

Tollenaere ontdekte het lichaam van de voortvluchtige militair tijdens een mountainbikerit met vrienden.

Lees ook: Lichaam Jürgen Conings gevonden vlakbij grens Stein

Vlaag van lijkgeur
De burgemeester ging zondagmorgen met vrienden mountainbiken. "Ik kreeg een vlaag van een lijkgeur in mijn neus en liep naar een struikgewas. Ik zag een lijk en vermoedde meteen dat het Jürgen Conings was. Ik heb gelijk de politie gebeld", vertelt hij L1.

Hij zegt dat het ook ongeloofwaardig klinkt dat een burgemeester het lijk lokaliseert. "Maar ik heb gekozen om het verhaal correct te vertellen."

Beangstigende reacties
Tollenaere vindt het beangstigend om te zien hoe sommige mensen reageren. Zo werd hij zondagmiddag nog verbaal aangevallen door een groep mensen die bij het politielint aan het Dilser Bos stond. Veel sceptici vinden dat er te grof geschut is ingezet voor iemand die feitelijk nog amper iets had gedaan. Dat begrijpt Tollenaere. "Maar we moeten toch voorzichtig zijn met mensen die met munitie rondlopen." Tollenaere laat weten dat er nog volop onderzoek wordt gedaan door politie en justitie in België.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen