Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester niet voor de rechter na 'boevenblad'

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 7:18

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren wordt niet vervolgd voor zijn uitspraken over projectontwikkelaar Gelasius op sociale media.

Twee betrokkenen deden aangifte van smaad, laster en belediging omdat Hessels het woord 'criminelen gebruiken'. Tevergeefs, zo schrijft De Limburger.

Lees ook: Hessels woest na publicatie krant: 'Het is een boevenblad'

Strafbaar feit
Het Openbaar Ministerie (OM) stelt in de krant dat er 'geen reële verdenking van een strafbaar feit' bestaat. "Het is een conflict tussen twee partijen en de gemeente en vooralsnog ligt hier geen rol voor het strafrecht." Hessels is niet verrast. "Als je iemand niet ergens van beschuldigt, kun je geen smaad, laster of belediging plegen."

Boevenblad
De burgemeester was boos over een publicatie in de krant, die in zijn ogen op de hand van criminelen was. Hessels noemde het medium een 'boevenblad'. Daarmee doelde hij ook op publicaties in het verleden.

Projectontwikkelaar Gelasius was betrokken bij de geplande ontwikkeling van het klooster in Koningsbosch, dat omgetoverd zou worden in een Hilton-hotel. Omdat er signalen waren over het gebruik van crimineel geld door de projectontwikkelaar, ging er een streep door het project.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen