Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester niet blij met sluiting asielzoekerscentrum

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 5:56

Burgemeester Léon Frissen van Schinnen is niet blij met de sluiting van het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen.

Volgens hem moet een gemeente iedere keer moeite doen om te zorgen dat asielzoekers goed op hun plek terecht komen, maar ook dat de buurt en de scholen de mensen accepteren.

Verantwoordelijkheid
"Als lokale bestuurder is het iedere keer weer moeilijk om daar lokaal beleid op af te stemmen", zegt de burgervader. "Je moet mensen overtuigen dat het een nationale verantwoordelijkheid is voor de gemeenten. Dan ga je ervoor en dan is het jammer dat het toch weer sluit."

Lees ook: Asielzoekerscentra in Maastricht en Sweikhuizen dicht

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het azc in Sweikhuizen dicht gaat. Zo'n sluiting heeft altijd te maken met de aanwas van asielzoekers. Neemt de stroom af, dan is er ook minder capaciteit nodig. Toch vindt de burgemeester van Schinnen dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een
jojobeleid voert.

Lees meer: AZC Sweikhuizen dicht, burgemeester hekelt beleid COA

Reserve
Dat is volgens hem op te lossen door bepaalde
onderkomens toch aan te houden. "Je moet mensen ervan overtuigen dat je bepaalde reserve moet blijven houden. Als het dan echt over de rand loopt, dat je mensen dan kunt herbergen op een fatsoenlijke manier en niet zoals twee jaar geleden dat halve dorpen worden bemenst met het dubbele aantal migranten."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen