Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester niet blij met sluiting asielzoekerscentrum

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 5:56

Burgemeester Léon Frissen van Schinnen is niet blij met de sluiting van het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen.

Volgens hem moet een gemeente iedere keer moeite doen om te zorgen dat asielzoekers goed op hun plek terecht komen, maar ook dat de buurt en de scholen de mensen accepteren.

Verantwoordelijkheid
"Als lokale bestuurder is het iedere keer weer moeilijk om daar lokaal beleid op af te stemmen", zegt de burgervader. "Je moet mensen overtuigen dat het een nationale verantwoordelijkheid is voor de gemeenten. Dan ga je ervoor en dan is het jammer dat het toch weer sluit."

Lees ook: Asielzoekerscentra in Maastricht en Sweikhuizen dicht

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het azc in Sweikhuizen dicht gaat. Zo'n sluiting heeft altijd te maken met de aanwas van asielzoekers. Neemt de stroom af, dan is er ook minder capaciteit nodig. Toch vindt de burgemeester van Schinnen dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een
jojobeleid voert.

Lees meer: AZC Sweikhuizen dicht, burgemeester hekelt beleid COA

Reserve
Dat is volgens hem op te lossen door bepaalde
onderkomens toch aan te houden. "Je moet mensen ervan overtuigen dat je bepaalde reserve moet blijven houden. Als het dan echt over de rand loopt, dat je mensen dan kunt herbergen op een fatsoenlijke manier en niet zoals twee jaar geleden dat halve dorpen worden bemenst met het dubbele aantal migranten."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen