Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester niet blij met sluiting asielzoekerscentrum

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 5:56

Burgemeester Léon Frissen van Schinnen is niet blij met de sluiting van het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen.

Volgens hem moet een gemeente iedere keer moeite doen om te zorgen dat asielzoekers goed op hun plek terecht komen, maar ook dat de buurt en de scholen de mensen accepteren.

Verantwoordelijkheid
"Als lokale bestuurder is het iedere keer weer moeilijk om daar lokaal beleid op af te stemmen", zegt de burgervader. "Je moet mensen overtuigen dat het een nationale verantwoordelijkheid is voor de gemeenten. Dan ga je ervoor en dan is het jammer dat het toch weer sluit."

Lees ook: Asielzoekerscentra in Maastricht en Sweikhuizen dicht

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het azc in Sweikhuizen dicht gaat. Zo'n sluiting heeft altijd te maken met de aanwas van asielzoekers. Neemt de stroom af, dan is er ook minder capaciteit nodig. Toch vindt de burgemeester van Schinnen dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een
jojobeleid voert.

Lees meer: AZC Sweikhuizen dicht, burgemeester hekelt beleid COA

Reserve
Dat is volgens hem op te lossen door bepaalde
onderkomens toch aan te houden. "Je moet mensen ervan overtuigen dat je bepaalde reserve moet blijven houden. Als het dan echt over de rand loopt, dat je mensen dan kunt herbergen op een fatsoenlijke manier en niet zoals twee jaar geleden dat halve dorpen worden bemenst met het dubbele aantal migranten."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen