Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester niet blij met sluiting asielzoekerscentrum

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 5:56

Burgemeester Léon Frissen van Schinnen is niet blij met de sluiting van het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen.

Volgens hem moet een gemeente iedere keer moeite doen om te zorgen dat asielzoekers goed op hun plek terecht komen, maar ook dat de buurt en de scholen de mensen accepteren.

Verantwoordelijkheid
"Als lokale bestuurder is het iedere keer weer moeilijk om daar lokaal beleid op af te stemmen", zegt de burgervader. "Je moet mensen overtuigen dat het een nationale verantwoordelijkheid is voor de gemeenten. Dan ga je ervoor en dan is het jammer dat het toch weer sluit."

Lees ook: Asielzoekerscentra in Maastricht en Sweikhuizen dicht

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het azc in Sweikhuizen dicht gaat. Zo'n sluiting heeft altijd te maken met de aanwas van asielzoekers. Neemt de stroom af, dan is er ook minder capaciteit nodig. Toch vindt de burgemeester van Schinnen dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een
jojobeleid voert.

Lees meer: AZC Sweikhuizen dicht, burgemeester hekelt beleid COA

Reserve
Dat is volgens hem op te lossen door bepaalde
onderkomens toch aan te houden. "Je moet mensen ervan overtuigen dat je bepaalde reserve moet blijven houden. Als het dan echt over de rand loopt, dat je mensen dan kunt herbergen op een fatsoenlijke manier en niet zoals twee jaar geleden dat halve dorpen worden bemenst met het dubbele aantal migranten."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen