Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester niet blij met sluiting asielzoekerscentrum

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 5:56

Burgemeester Léon Frissen van Schinnen is niet blij met de sluiting van het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen.

Volgens hem moet een gemeente iedere keer moeite doen om te zorgen dat asielzoekers goed op hun plek terecht komen, maar ook dat de buurt en de scholen de mensen accepteren.

Verantwoordelijkheid
"Als lokale bestuurder is het iedere keer weer moeilijk om daar lokaal beleid op af te stemmen", zegt de burgervader. "Je moet mensen overtuigen dat het een nationale verantwoordelijkheid is voor de gemeenten. Dan ga je ervoor en dan is het jammer dat het toch weer sluit."

Lees ook: Asielzoekerscentra in Maastricht en Sweikhuizen dicht

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het azc in Sweikhuizen dicht gaat. Zo'n sluiting heeft altijd te maken met de aanwas van asielzoekers. Neemt de stroom af, dan is er ook minder capaciteit nodig. Toch vindt de burgemeester van Schinnen dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een
jojobeleid voert.

Lees meer: AZC Sweikhuizen dicht, burgemeester hekelt beleid COA

Reserve
Dat is volgens hem op te lossen door bepaalde
onderkomens toch aan te houden. "Je moet mensen ervan overtuigen dat je bepaalde reserve moet blijven houden. Als het dan echt over de rand loopt, dat je mensen dan kunt herbergen op een fatsoenlijke manier en niet zoals twee jaar geleden dat halve dorpen worden bemenst met het dubbele aantal migranten."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen