Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester New York herdenkt omgekomen Sascha en Alex

Geplaatst opzaterdag 26 maart 2016 - 9:54

Bill de Blasio, burgemeester van New York, herdenkt via Twitter de in Brussel omgekomen broer en zus Sascha en Alex Pinczowski.

'Twee van onze eigen mensen zijn overleden bij de aanslagen in Brussel. Ter nagedachtenis aan broer en zus Pinczowski zullen we onze strijd tegen terreur blijven voortzetten', zo schrijft de burgervader.

Lees ook: Sascha en Alex omgekomen bij aanslagen in Brussel

Zaventem
Broer en zus, afkomstig uit Maastricht, waren sinds dinsdagmorgen vermist toen de aanslag werd gepleegd op luchthaven Zaventem. Ze zouden er het vliegtuig naar de Verenigde Staten nemen, waar ze beiden wonen.

Telefoontje
Om 7:59 uur belden de twintigers nog met het thuisfront om te melden dat ze goed waren aangekomen op het vliegveld. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie een ontploffing en glasgerinkel. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Vrijdagochtend werd bevestigd dat ze zijn omgekomen bij de aanslag op Zaventem.

'Ik ben sprakeloos'
Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht reageerde geschokt op het tragische nieuws. "Het is verschrikkelijk, wat je vreest komt uit. Ik ben sprakeloos. Ik denk alsmaar aan die ouders en de rest van de familie."

Lees ook: Penn: Het is verschrikkelijk, wat je vreest komt uit

Wesly
Ook de Maastrichtse zakenman Benoit Wesly, een bekende van de familie Pinczowski, is er kapot van. "Het is vreselijk. Ik heb er geen woorden voor. Dat mag niet, het kan niet, maar het is wel zo."

Lees ook: 'Het mag niet, het kan niet. Maar het is zo'

Lees hier alles over de aanslagen in Brussel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht opent condoleanceregister voor Alex en Sascha
Nog geen teken van leven van Alex en Sascha Pinczowski
Vermiste broer en zus uit Maastricht wereldnieuws
Ouders Alex en Sascha houden rekening met ergste
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen