Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester neemt maatregelen na bekogelen van bussen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 12:31

Burgemeester Luc Winants van Brunssum kondigt maatregelen aan nadat bussen van Arriva deze week meerdere keren werden bekogeld.

Er komt extra inzet om de dader of daders zo snel mogelijk op te sporen, laat hij aan L1 weten. Zo zet de gemeente een speciaal team in en gaat de politie vaker controleren in de buurt.

Onacceptabel
Winants vindt het onacceptabel wat er in Brunssum is gebeurd. Volgens de burgemeester moeten mensen veilig kunnen reizen met de bus. "Het is absurd en dit verzin je niet."

Gestaakt
Zondag en dinsdagavond werden meerdere Arriva-bussen door vandalen bekogeld met stenen. Eén persoon raakte daarbij gewond. Het slachtoffer kreeg een steen tegen zijn hoofd en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De vervoerder besloot daarop de dienstregeling tijdelijk te staken. Het ging om de lijnen 20, 29, 36, 37 en 56. Inmiddels is het busverkeer weer hervat.

Lees ook: Arriva stopt ritten door Brunssum na vandalisme

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen