Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Mook nagelt ANWB publiekelijk aan schandpaal

Geplaatst opdinsdag 30 juli 2019 - 8:07

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar haalt via Twitter uit naar de ANWB. "Ongelooflijk dat de ANWB speelt met het leven van mijn dochter."

Hij spreekt er zijn ongenoegen uit over de manier waarop de ANWB om is gegaan met de autopech van zijn dochter.

Lekke band
In de Gelderlander legt Willem Gradisen uit dat de aaneenschakeling van missers begon na een lekke band in Spanje, waar zijn dochter samen met haar partner in een camper aan het rondreizen was.

Het autobedrijf dat door de ANWB werd ingeschakeld, moest de camper met de autoambulance meenemen omdat de monteur niet de juiste sleutel bij zich had om het wiel los te draaien. "Eenmaal bij de garage viel de hele camper van de wagen", aldus Gradisen.

Wiel los
Nadat het gerepareerde wiel weer onder de camper is gezet, zette het stel de terugreis naar huis in. Op de A4 bij Schiphol ging het vervolgens bijna mis. De moeren van het wiel bleken los te zitten. "De ANWB-pechhulp stelde vast dat we door het oog van de naald waren gekropen", vertelt Hesther Gradisen in de krant. "Als het wiel ervan af was gelopen, was de ramp niet te overzien."

Aan de schandpaal
Voor Willem Gradisen was het voorval aanleiding om zijn ergernis en zorg publiekelijk tegen de ANWB te uiten op Twitter. Dat wordt hem niet in dank afgenomen. Op Twitter krijgt hij veel kritiek.

Twitteraars vinden dat de burgemeester zijn publieke functie misbruikt, dat het stel zelf niet goed voorbereid op reis is gegaan en dat de ANWB niet verantwoordelijk is voor dit soort fouten.

Enkele reacties op de tweet van de burgemeester.
Enkele reacties op de tweet van Willem Gradisen.
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen