Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Mook: ANWB-tweet was noodkreet als vader

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 8:06

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar zegt dat zijn tweet naar de ANWB, waarin hij kritiek gaf op hoe het wegenwachtbedrijf een incident van zijn dochter afhandelde, 'een noodkreet als vader' was.

Die tweet leverde hem onder andere reacties op dat hij zijn publieke functie misbruikt.

Bakker of stukadoor
De burgemeester zegt in De Gelderlander niets tegen de ANWB te hebben. "Maar bij mijn dochter zijn veel zaken misgegaan en daarvoor is de ANWB verantwoordelijk. Beschouw het maar als een noodkreet van een vader. En dat maakt dan niet uit of die bakker, stukadoor of schilder is."

Lees ook: Burgemeester Mook nagelt ANWB publiekelijk aan schandpaal

Losse wielmoer
Zijn dochter, Hesther Gradisen, trok met de camper door Spanje toen ze pech kreeg. Een autobedrijf dat door de ANWB werd ingeschakeld liet de camper eerst van de oplegger vallen en later bleek dat de moeren van een vervangen wiel los zaten. "Ongelooflijk dat de ANWB speelt met leven van mijn dochter", reageerde de burgemeester op Twitter.

Vruchten afgeworpen
De publieke noodkreet heeft in ieder geval geholpen. De ANWB zegt in De Gelderlander contact te hebben gehad met de dochter van de
Mookse burgervader. Ook heeft de ANWB geschakeld met het Spaanse autobedrijf. "We onderzoeken wat er in Spanje is misgegaan", zegt een woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen