Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Maastricht niet gevoelig voor bierbekergelazer

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 16:54

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht houdt vast aan het verbod op bier in glas tijdens carnaval bij de buitentaps.

Daarmee gaat ze niet in op het pleidooi van de Partij Veilig Maastricht (PVM). Die lokale partij verwees in schriftelijke vragen naar het toekomstig Europees verbod op wegwerpplastic.

Heel veel plastic
Volgens de partij gaat het met carnaval om 'heel veel plastic' waarin bier wordt getapt.
Daarom zou het beter zijn voor het milieu om het glasverbod terug te draaien. Maar burgemeester Penn-te Strake is het daar niet mee eens. Volgens haar gaat in dit geval veiligheid boven het milieu. Want het verbod op bier in glas bij buitentaps leidt tot minder verwondingen door kapotte glazen en minder lekke banden bij hulpdiensten en taxi’s, aldus de burgemeester.

Maastrichtse horeca
Bovendien wijst zij in haar antwoord op de vragen van PVM erop dat zoveel mogelijk plastic wordt ingezameld en dat het besluit plastic bekers te gaan gebruiken twee jaar geleden is genomen in nauw overleg met de Maastrichtse horeca.

'Meer dan 90 procent was voorstander van het gebruik van kunststofbekers', zo schrijft Penn-te Strake. Als praktisch argument om het glasverbod dit jaar terug te draaien, noemt zij verder nog dat veel cafés de bestelling voor de aanschaf van plastic bekers voor de carnaval van dit jaar al hebben geplaatst.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen