Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Maastricht hoopt op Koningsdag 2021

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 21:55

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft goede hoop dat koning Willem-Alexander en zijn familie volgend jaar alsnog Koningsdag komen vieren in Maastricht.

Dat zei ze zaterdagavond in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed.

Eerder voorgekomen
De burgemeester is hoopvol nadat ze vorige maand telefonisch contact had met de particulier-secretaris van de koning. Ze vroeg of zich toen hardop af of het mogelijk was dat het koninklijk gezelschap in 2021 naar Maastricht zou komen. De rechterhand van Willem-Alexander herinnerde haar vervolgens aan 2001. Vanwege mond- en klauwzeer werd de viering van Koninginnedag in Meppel toen afgelast. Een jaar later bezochten de Oranjes de Drentse gemeente alsnog.

"Ik weet het nog niet zeker, maar ik heb er goede hoop op", vertelde ze in het programma. "We zijn verwachtingsvol."

Lees ook: Koningsdag Maastricht afgeblazen vanwege coronavirus

Ander karakter
De vraag is dan natuurlijk of er tegen die tijd nog regels gelden waarbij afstand gehouden moet worden, of dat alles weer bij het oude is. "Niemand weet daar het antwoord op. We zullen het moeten afwachten. Maar ik hoop het wel, want die nabijheid van de koning is natuurlijk wel heel bijzonder voor onze inwoners", zei Penn.

Koningsdag thuis
Koning Willem-Alexander blijft maandag, op zijn 53e verjaardag, met zijn gezin op Huis ten Bosch. Daar viert hij volgens de Rijksvoorlichtingsdienst 'Koningsdag thuis'. Hij houdt een korte toespraak aan het begin van de thuisfestiviteiten in heel Nederland en brengt aan het einde van de middag een nationale toost uit.

oranje in Maastricht - 25 apr 2020
Foto: Jean-Pierre Geusens

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen