Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Maastricht: 'Handhaven moeilijk met carnaval'

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 22:33

Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake meent dat de geldende coronamaatregels mogelijk voor een groot probleem gaan zorgen met de carnavalsdagen. Dat geeft ze maandagavond aan na de bijeenkomst van het Veiligheidsberaad.

"Ik kan me goed voorstellen dat die anderhalve meter er nog niet afkan. Dan hebben we echt een heel groot probleem in het zuiden", meent Penn-te Strake.

Handhaven
Volgens de Maastrichtse burgemeester wordt de handhaving van het carnavalsfeest lastig doordat de afstandsregel waarschijnlijk niet genoeg in acht zal worden genomen. "Je kunt mensen niet verbieden een pakje aan te trekken of thuis een drankje te drinken", geeft ze aan na de bijeenkomst van de 25 veiligheidsregio's.

Veiligheidsberaad
Ook andere burgemeesters van carnavalssteden, zoals Eindhoven en Nijmegen, geven na het beraad aan hun hart vast te houden voor het aankomende feest. Daarbij spelen ook de huidige sluitingstijden van horeca een rol. Meerdere burgemeesters vinden het OMT-advies dat de sector om 20:00 uur dicht moet te star.

Later deze week volgt een overleg over carnaval met de minister en een aantal regio's waar carnaval gevierd wordt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen