Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Maastricht brengt nachtelijke stem uit

Geplaatst opwoensdag 21 maart 2018 - 6:24

De eerste stemmen in Maastricht zijn al uitgebracht. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake en Martin Paul, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Universiteit Maastricht, hebben rond middernacht al gestemd in de Muziekgieterij aan de Boschstraat.

Daar ging het eerste stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen om middernacht (nacht van dinsdag op woensdag) open. Er kon daar gestemd worden tot 02:00 uur. Uiteindelijk zijn daar 335 stemmen uitgebracht. Zo laat de gemeente weten.

Het stembureau is onderdeel van het Shut Up And Vote-evenement, dat bedoeld is om jongeren die in Maastricht wonen zo ver te krijgen dat ze hun stem uitbrengen. Het was deze keer drukker dan in 2014.

Veel studenten
Bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben niet alleen mensen met een Nederlands paspoort stemrecht. Ook mensen uit de EU of mensen met een verblijfsvergunning die in Nederland wonen kunnen hun stem uitbrengen. In Maastricht kunnen daardoor met name veel studenten hun gang naar de stembus maken.

De meeste stembureaus in Nederland gaan om 07:30 uur open, bij een aantal stations kan er al eerder gestemd worden. De stembureaus sluiten om 21.00 uur.

Lees ook: Nachtelijk stembureau in Muziekgieterij Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen