Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester loopt mee in 'geluidstocht' voor Tharukshan

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 6:46

Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen loopt zondagavond mee in de herdenkingstocht voor Tharukshan Selvam.

Ook diens broer en zussen doen dat, maar voor zijn ouders is het emotioneel te zwaar, zegt initiatiefneemster Mandy Kalsbeek. De 15-jarige Tharukshan pleegde afgelopen weekend zelfmoord omdat hij gepest werd.

Meezenbroek
Het is nog niet bekend hoeveel mensen er worden verwacht. De tocht begint om 19:00 uur bij het Leienhoes op de Limburgiastraat in de Heerlense wijk Meezenbroek. "Het wordt een tocht vóór Tharukshan en tegen pesten, verklaart Kalsbeek, die de jongen kent van het vrijwilligerswerk dat zij in de wijk heeft gedaan.

Boodschap
Kinderen vroegen haar wat zij konden doen na de zelfdoding van Tharukshan. "Het wordt geen stille tocht. Iedereen kan geluid maken om onze boodschap over te brengen. Sommigen nemen fluitjes mee, anderen sambaballen." De stoet trekt ook door de straat waar Tharukshan woonde.

Live op L1
De herdenking is zondag vanaf 19:00 uur live te zien op L1TV en via 1Limburg.nl en de Facebook-pagina van 1Limburg.

Lees hier meer over de dood van de Heerlense tiener Tharukshan Selvam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ook leerlingen van andere scholen betrokken bij pesten'
Heerlen: Onderschatting ernst suïcidegevaar Tharukshan
Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester
Krewinkel in PvdA-verkiezingscommissie Tweede Kamer
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen